Sport

Se apropie meciul cu Scoţia

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 672 vizualizări
* Toniţa revine ca titular în linia a treia a naţionalei de rugby pentru meciul de sîmbătă, în care “stejarii” debutează la Cupa Mondială * şi scoţienii şi-au anunţat echipa pentru partida de la Invercagill

Rugbistul echipei Perpignan, Ovidiu Toniţa, va reveni ca titular în reprezentativa Romaniei, la meciul de sîmbătă cu Scoţia, din cadrul grupei B a Cupei Mondiale de Rugby. Antrenorii Romeo Gontineac şi Steve McDowall au decis ca în prima linie să joace Mihăiţă Lazăr, Marius Marius Tincu şi Paulică Ion, susţinuti din linia a doua de Cristian Petre şi Valentin Ursache. Alături de Toniţa, în linia a treia vor mai evolua Mihai Macovei şi Daniel Carpo. Cuplul de mijlocaşi va fi Lucian Sîrbu şi Dănuţ Dumbravă, în timp ce perechea de aripi va fi compusă din Mădălin Lemnaru şi Ştefan Ciuntu. Centrii Romaniei vor fi Ionuţ Dimofte şi Csaba Gal, iar fundaş Iulian Dumitraş. Echipa Romaniei se află deja la Invercargill, unde va juca meciul cu Scoţia, fiind întîmpinată de primarul localităţii şi de un grup de copii, precum şi de cîţiva romani. "Este important să jucăm bine şi să obţinem un rezultat bun, pentru că este primul meci. Sper că fiecare jucător se va gîndi la acest meci, pentru că este o partida foarte importanta pentru rugbiul romanesc. Vrem să jucam la potential maxim ca să nu avem regrete pe urmă", a declarat căpitanul Marius Tincu.
Din lotul de 30, Valentin Calafeteanu se află în recuperare după boala de reflux gastroesofagian. El a fost internat două zile pentru investigaţii şi teste la Christchurch. Jucătorul de linia a doua, Cosmin Raţiu, este şi el în perioada de recuperare, după o contuzie toracică importantă. Nicolae Nere şi Cătălin Nicolae se află într-o perioadă avansată de recuperare, după ce au suferit accidentări uşoare.
La rîndul lor, scoţienii şi-au anunţat şi ei echipa pentru sîmbătă. Antrenorul Andy Robinson a efectuat opt schimbări faţă de echipa folosită la ultimul meci de pregătire, cîştigat în faţa Italiei, scor 23-12, în urmă cu trei săptămîni. Astfel, demiul Ruaridh Jackson a fost titularizat, ieri, pentru meciul cu Romania, de la Invercagill.   El a schimbat şi prima linie, apelînd la Allan Jacobsen, Geoff Cross şi Ross Ford, acesta din urmă aflat la cea de-a 50-a selecţie. De asemenea, Robinson l-a preferat pe Ritchie Gray veteranului Nathan Hines, în linia a doua. Mai revin ca titulari Sean Lamont, Joe Ansbro şi Chris Paterson. Fundaşul Paterson, aflat la a 106-a selecţie, va deveni primul rugbist scoţian care participă la patru Cupe Mondiale. Echipa Scoţiei pentru meciul cu Romania: Cross, Ford, Jacobsen – Kellock, Gray – Barclay, Veron, Brown – Jackson, Blair – Evans, Ansbro, Lamont, Danielli – Paterson.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.