Sport

Vrancea are doi campioni nationali la culturism: Lenuta Luca si Alexandru Pascariu au venit cu aur de la Slobozia

Dan Chiriac
7 iun 2011 3235 vizualizări
Lenuta Luca a urcat pe prima treapta a podiumului in concursul master, rezervat doamnelor peste 35 de ani u Pascariu a cistigat trofeul in intrecerea juniorilor mari

Clubul Ulise Focsani a reusit o performanta deosebita la campionatele nationale de culturism care s-au desfasurat la finalul saptaminii trecute la Slobozia. Concursul a avut loc pe mai multe categorii de virsta si greutate, numarul participantilor fiind mult mai mare decit in ultimii doi ani. Clubul focsanean a fost reprezentat de trei sportive. Lenuta Luca a devenit campioana nationala la culturism feminin master - peste 35 de ani, categoria open (toate categoriile de greutate). De asemenea, pe cea mai inalta treapta a podiumului a urcat si Alexandru Pascariu la culturism clasic - juniori mari. Ionut Bejan a luat parte la categoria 70 de kilograme la juniori mici, a prins marea finala dar a terminat in cele din urma pe pozitia a cincea. "Sportivii s-au pregatit foarte putin pentru o asemenea competitie. Au fost doar cinci saptamini de pregatire, dar foarte mult i-a ajutat faptul ca fac antrenamente de calitate tot timpul anului", ne-a spus Florin Ancuta, antrenorul sportivilor de la Clubul Ulise Focsani. Dupa concursul de la Slobozia, Alexandru Pascariu a fost selectionat in lotul national de culturism si invitat sa participe la Campionatul European din acest an. "Nu stim daca vom merge pentru ca o astfel de participare inseamna eforturi foarte mari si din punct de vedere financiar dar si in procesul de pregatire. Din pacate medaliile obtinute in culturism nu sint recompensate in nici un fel. De exemplu, acum, campionii au primit un tricou, o diploma si o cutie de vitamine. Cum sacrificiile pentru o astfel de performanta sint foarte mari, sportivul nu mai are tragere de inima pentru ca, odata cistigata medalia de aur, au certificat ca au valoare deosebita", ne-a mai precizat tehnicianul Florin Ancuta.


"Culturismul inseamna sanatate, relaxare"


Alexandru Pascariu a ajuns la culturism in urma cu trei ani si are acum dovada ca a muncit eficient in aceasta perioada. "Pentru mine culturismul inseamna sanatate, relaxare. Inveti sa eliberezi energie, sa te simti mai liber. Am inceput in urma cu trei ani. Prin anturajul prietenilor am ajuns la sala. Soarta m-a chemat. Nici acum nu am vrut sa devin campion national, dar daca a fost sa fie nu pot decit sa ma bucur! M-am pregatit exemplar in ultimele cinci saptamini cind am facut antrenament zilnic si am avut o dieta stricta. Vreau sa merg mai departe, poate mai vine o medalie si la seniori", ne-a spus Alexandru Pascariu. Lenuta Luca a participat la mai multe campionate nationale, dar medalia de aur a venit abia in acest an. "Anul trecut a obtinut medalia de argint, dar visul ei era aurul. Din acest motiv, la Slobozia, dupa ce a aflat ca a cistigat, a inceput sa plinga pe scena. Face culturism de zece ani, iar antrenamentul la fete este asemanator cu cel al barbatilor. In concurs a cistigat datorita experientei, muscularitatii si pozarii elegante", ne-a spus antrenorul Florin Ancuta. O comportare meritorie a avut si Ionut Bejan, clasat pe locul cinci. "Acesta a fost cel mai tinar la categoria sa, avind doar 16 ani fata de alti participanti care implinisera 18 ani. Este meritul sau ca a intrat in marea finala si a terminat pe cinci. Potentialul pe care-l are face ca pe viitor sa aspire la locul 1, daca situatia financiara ii va permite. In sportul asta trebuie sa maninci un kilogram de carne pe zi!", a mai precizat Florin Ancuta. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 19 minute, 4 secunde
culturismul este cel mai frumos sport
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.