Sport

Bucurati-va de fotbal!

Ciprian Fânaru
26 mai 2011 951 vizualizări
CSM Focsani - FC Panciu, vineri, de la ora 18.00, in etapa a 29-a din Liga a treia la fotbal Spaniolii au Real - Barça, romanii au Steaua - Dinamo, vrincenii trebuie sa se multumeasca privind un CSM Focsani - FC Panciu.

Acesta este cel de-al treilea sezon consecutiv in care cele doua grupari se intilnesc la nivelul esalonului trei. Meciul a ajuns sa fie mai mult decit un meci, indiferent de pozitia in clasament a celor doua combatante inclestarea putind fi numita derby. Cu mai putin de doua zile inaintea fluierului de start al partidei, am incercat sa analizam atuurile celor doua formatii si detaliile care ar putea inclina balanta.

Pustii Focsaniului vs experienta pancenilor

Cu o medie de virsta putin peste 20 de ani, gruparea focsaneana a uimit pe toata lumea prin unele evolutii reusite. Elevii lui Aurel Pastia si Adrian Toma formeaza cea mai tinara garnitura din serie. Increderea acordata pustilor a fost rasplatita inca din acest sezon. Cel mai recent exemplu este punctul scos etapa trecuta pe terenul celor de la FCM Onesti prin reusita lui Alin Sontu. La meciul cistigat acasa cu o contracandidata, Aerostar Bacau, un alt jucator de 17 ani a stralucit: Sorin Sapunaru a izbutit sau primul hattrick in a treia divizie. La 30 de kilometri distanta, strategia este putin diferita. Gruparea "dintre vii" s-a intarit asta iarna cu fotbalisti experimentati, care s-au alaturat celor deja existenti.


Infruntare "in familie"


Schimburile de jucatori dintre cele doua formatii reprezinta un obicei, dar acestea s-au facut mai ales in directia Focsani "" Panciu. Cel mai recent exemplu il constituie Octavian Bucataru. Fostul capitan al CSM-ului a schimbat tabara in pauza de iarna, satul de promisiunile neonorate ale clubului la care a activat cel mai mult si de intirzierile la plata salariilor. Fostul mijlocas al Otelului ii va avea alaturi pe Cristi Gurguiatu, Paul Cioran sau Razvan Dutu, fotbalisti care au imbracat nu demult tricoul Focsaniului. Costin este de asemenea focsanean, dar nu a evoluat pina acum pentru CSM. De partea cealalta, golgeterul Madalin Predoiu a trecut prin curtea ros-albilor, la fel ca fundasul Eugen Stefan.


Predoiu si Radu "" sase goluri fiecare


La capitolul absente, ceva mai vitregita pare formatia gazda, care nu stie daca ii va putea recupera pina la ora jocului pe Stefan si pe Predoiu, piese de baza in angrenajul echipei. Dincolo, fostul focsanean Stanciu, marcator in mansa tur, este in continuare indisponibil. Meciul ar putea fi transat insa de oamenii din ofensiva. Golgeterii celor doua echipe, Predoiu respectiv Radu au izbutit sa perforeze plasele portilor adverse de cite sase ori in actuala stagiune, dar si Costin are la activ cinci reusite, toate in acest retur de campionat. Trupa lui Ionica Serea pare mai echilibrata pe compartimente si de la revenirea pe banca a fostului arbitru pancenii joaca altceva. Partida va fi arbitrata de o brigada formata din centralul Victor Chiriazic (Tulcea) si asistentii Alexandru Midvichi (Tulcea) si Catalin Popovici (Ploiesti). Observatori vor fi Costica Manasa din Bacau si Cristian Zalupca din Bucuresti.


Amindoua au suferit in clasament


Sezonul 2010/2011 a fost unul aproape de cosmar pentru cele doua echipe vrincene din Liga a treia. Ambele au "reusit" un tur dezastruos si au inceput a doua parte a campionatului cu sabia retrogradarii deasupra capului. O serie foarte buna de sapte meciuri fara infringere i-a ridicat pe panceni in clasament, acestia putind privi mai cu detasare finalul de sezon. Majoritatea microbistilor este de parere ca FC Panciu o va lasa mai moale in aceasta partida, dar mai ales adversarii din serie incearca sa acrediteze o asemenea idee. Ei sint contrazisi de calculele hirtiei, care arata ca in cazul unei victorii a focsanenilor, acestia i-ar egala in clasament pe "sampanieri". E drept, pancenii au un meci mai putin disputat, adica trei puncte aproape sigure din confruntarea cu "lanterna" Luceafarul Mihai Eminescu. Vrincenii au ajuns in situatia ingrata de a lupta unii impotriva celorlalti pentru evitarea locului 13. Daca va termina pe 13, CSM Focsani trebuie sa fie mai buna decit ghinionistele celorlalte serii de "C": Spicul Rompan, Petrolul Videle, Ghecon Lapusata, Termo Drobeta Tr. Severin si Gaz Metan II Medias. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.