Sport

Sintem finalisti!

Ciprian Fânaru
16 mai 2011 914 vizualizări
LPS Focsani - CTMRTF Bucuresti 27 - 5 (16 - 0), in semifinala Diviziei Nationale de Juniori U19 LPS Focsani a trecut fara dubii de echipa Colegiului Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare din Bucuresti cu 27 la 5.

Cu 16 "" 0 la pauza, focsanenii au inscris doua eseuri prin Bors, unul fiind transformat de Mazare. Acelasi jucator a reusit cinci lovituri de pedeapsa, eseul CTMRTF fiind izbutit de Chitic. "Sa vina cupa, sa vina cupa, sa vina cupa la Focsani!", este refrenul care ne gidila placut urechile, refren ce a putut fi auzit simbata pe "Tineretului" dupa succesul istoric al baietilor de la LPS. Metroul, cum este alintata trupa bucuresteana, a avut ultima statie la Focsani. Atmosfera de meci mare, public numeros, entuziast si un rezultat care ii trimite pe rugbisti in marea finala. "N-aveti de ce sa fiti emotionati. Ei trebuie sa aiba emotii. Voi sinteti viitorii campioni nationali!" a fost indemnul de dinainte de mci al profesorului Viorel Ion pentru elevii sai, care au rasplatit prin evolutia lor increderea acordata. LPS-ul a inceput bine, Mazare a avt rolul principal in debut cu trei lovituri de pedeapsa transformate pentru 9 "" 0, desi bucurestenii au incercat sa puna presiune. Aripile oaspetilor au creat deranj in minutul 22 pe ambele flancuri, dar Gorcioaia e in stare sa inainteze si cu 10 adversari in spinare, iar vrincenii scapa de incercuire. Pe finalul primei reprize Bors a culcat balonul in terenul de tinta advers, Mazare si-a facut datoria si focsanenii au intrat la pauza cu un avantaj consistent: 16 "" 0.


Cu Baia Mare in marea finala


Actul secund a debutat cu o noua lovitura de pedeapsa transformata cu siguranta de Mazare, care a urcat scorul la 19 "" 0. Gazdele au lasat-o mai moale si presiunea Metrorex-ului a dat roade dupa 10 minute scurse din a doua repriza: primul si singurul lor eseu, din fericire netransformat. Profitind si de o eliminare de 10 minute in tabara ros-albilor, pilierul Bors a darimat tot in calea lui si a inscris al doilea sau eseu: 24 "" 5 pentru ca Mazare a ratat tinta. A venit apoi rindul lui Gorcioaia sa se lupte cu toata lumea aproape de unul singur, dar barajul trupei din Capitala a rezistat. Tot decarul Mazare avea sa stabileasca scorul final, 27 "" 5, dupa un nou balon trimis cu precizie printre bete. LPS Focsani: Ungureanu, Bucur, Bors, Postolache, Antonescu, Hotnog, Duca, Gorcioaia, Abageru, Mazare, Nicolae, Paraipan, Namolosanu, Estoica, Pascu. Au mai jucat Closca si Neagu. în lotul pentru joc s-au mai aflat Cernat, Parvu, Dumitrascu, Mastahac. Antrenori: Viorel Ion, Romeo Paun, Valentin Busuioc. In cealalta semifinala, Siromex Baia Mare a trecut mai greu decit se astepta de CN Aurel Vlaicu Bucuresti cu 22 "" 14. Ultima si cea mai importanta batalie a acestei generatii se va da simbata, 21 mai, pe stadionul Olimpia din Bucuresti, cind focsaneni vor infrunta in marea finala nationala pe Siromex Baia Mare. "Vreau ca in saptamina asta sa fiti mai profesionisti ca niciodata", a sunat mesajul tehnicianului catre baietii sai, care au scris si pot in continuare sa scrie istorie pentru rugby-ul vrincean. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.