Sport

Festival de fotbal juvenil la Cupa Prosport Promenada

Ciprian Fânaru
21 apr 2011 724 vizualizări
Vinzoleala mare, locuri de parcare foarte putine, multe meciuri in acelasi timp. Cupa Prosport Promenada, competitie de fotbal juvenil inceputa in urma cu doua zile pe terenurile Milcovul II si III, a reusit sa toceasca iarba.

Strigatele picilor cu crampoane, indicatiile antrenorilor, incurajarile si sfaturile parintilor, intretaiate de fluierele arbitrilor si bucuria sonora de dupa goluri. Amalgamul fonic completat de vintul ce batea cu putere. Acesta a cam fost tabloul obisnuit al intrecerii ce a programat ieri dupa-amiaza semifinalele finalele la diferite categorii de virsta. Mai putin familiare pentru cei neimplicati in lumea fotbalului juvenil sint incurajarile micilor fotbalisti care stau pe margine. Fara trivialitati, cu multe naivitati specifice virstei, hazlii de cele mai multe ori. "Voi n-aveti, voi n-aveti, voi n-aveti galeriiee!". "("¦) si pe coada lui scriaa Suceava va cistigaa!", sint doar citeva mostre de refrene lansate de minigaleriile pustilor. Contrar asteptarilor, nici chiar la cele mai mici categorii de virsta nu s-a jucat dupa sistemul "unde-i mingea si gramada". Pentru cineva care nu a mai asistat la vreun meci intre copii, este pe alocuri fascinant sa vada cum aspirantii la statutul de fotbalist sint obisnuiti de mici cu disciplina, ehipamentul, deplasarile. Iata cum arata podiumul la toate categoriile de virsta: 2003 "" Otelul I, Otelul II, Prosport Focsani; 2002 "" Ceahlaul Piatra Neamt, Otelul Galati si Voluntari; 2001 "" Soimii Buzau, LPS Piatra Neamt, Sporting Suceava; 2000 "" Otelul Galati, Luceafarul Braila, Petrolul Ploiesti. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 17 minute, 33 secunde
NUMAI PROSPORT FACE ASTFEL DE turnee valoroase dar csm care se lauda ca a facut si a dres mai bn sa taca ca joacu cu marasesti si cu sihlea si ii bat si cand se duc in alte orase sant PRAFF daca citeste integral
, acum 739399 zile, 3 ore, 17 minute, 33 secunde
tu cine esti de vb? pana acum un an cine a facut turnee in focsani? la indoor cup brasov csm a luat locul 3 iar prosport nuci nu a stiut unde e sala polivalenta,ca acolo sau jucat finalele.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.