Sport

Centrul de Excelenta in judo, aproape sa devina realitate

Ciprian Fânaru
12 apr 2011 899 vizualizări
Un protocol de colaborare dintre sase institutii vrincene va fi semnat azi

Zi decisiva pentru judo-ul vrincean. Consiliul Judetean Vrancea hotaraste daca aproba Protocolul de colaborare dintre CJ Vrancea, Institutia Prefectului, Inspectoratul Scolar Judetean, Federatia Romana de Judo (FRJ), primaria municipiului Focsani si LPS "" CSS Focsani pentru infiintarea Centrului National de Excelenta Focsani. Potrivit acestui protocol, CJ Vrancea va promova Centrul prin site-ul propriu si prin mijloace de informare in masa, cit si la institutiile europene. Primaria va asigura fondurile pentru premierea sportivilor care obtin medalii la competitiile internationale oficiale, dar si folosirea gratuita a spatiilor de cazare si a salii de antrenament. Ministerul Educatiei, prin ISJ Vrancea, va asigura printre altele cheltuielile de personal si cheltuielile privind alocatia de masa pentru 15 elevi sportivi timp de 300 de zile anual, la valoarea de 40 lei/zi/persoana. Federatia pune la bataie sumele necesare derularii calendarului international la competitiile oficiale si amicale, diferenta alocatiei de masa, doua tabere de pregatire si recuperare, un set complet de echipament, un set de saltele tip tatami, sustinatoare de efort lunare pentru sportivi si colectivul tehnic al CNE Focsani si asigurarea pentru accidente la toti componentii CNE Focsani. LPS "" CSS Focsani asigura integrarea in sistemul de invatamint a celor 15 elevi/sportivi, echipamentul de pregatire pentru toti componentii centrului, folosirea gratuita a salilor pe care le au in folosinta si a spatiilor de cazare si un cadru didactic de specialitate, care se va ocupa de pregatirea si participarea in competitii a celor 15 sportivi. "Institutia noastra doreste asigurarea unui cadru necesar selectarii, pregatirii si perfectionarii tinerilor cu calitati deosebite pentru judo-ul de mare performanta, in vederea promovarii lor ulterioare in loturile nationale si olimpice, precum si a pregatirii scolare corespunzatoare a acestora, astfel ca in opinia noastra infiintarea unei unitati sportive specializate in pregatirea si perfectionarea cadetilor in judo masculin reprezinta un obiectiv prioritar", spune Mihai Petrut, directorul Liceului cu Program Sportiv Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.