Sport

Sala de judo la kilometrul 0 al sportului vrincean VEZI VIDEO

Dan Chiriac
3 feb 2011 1392 vizualizări
Sectia de judo de la LPS Focsani doreste infiintarea unui centru de excelenta la Focsani, dar si construirea unui palat al judo-ului vrincean

Sectia de judo a Liceului cu Program Sportiv Focsani, prin profesorii Dumitru Zisu si Razvan Lazar, a inagurat aseara o sala de specialitate, ce se doreste a fi ultima inainte de constructia unui palat al judo-ului vrincean. Locatia aleasa nu a fost intimplatoare, sala functionind in incinta Salii Polivalente. "Sint si bucuros si trist in acelasi timp. Bucuros ca am reusit sa inauguram o sala de judo la kilometrul 0 al sportului vrincean. La Sala Polivalenta se desfasoara multe competitii sportive si este mult mai usor sa convingi un parinte sa-si aduca copilul la judo cind ai un loc de antrenament aici. Pe de alta parte sint trist pentru ca sintem la a treia sala de judo inaugurata in oras. Prima a fost la Baia Comunala, apoi a urmat una mai mica, la Gara, iar acum, una si mai mica. Ma gindeam daca urmatoarea va avea doi pe doi metri patrati? Noi speram sa putem inaugura in viitor un palat al judo-ului vrincean, mai ales ca sintem foarte aproape sa aducem un centru de excelenta la Focsani", a spus profesorul Dumitru Zisu. Dorinta acestuia a fost impartasita si de sensei Viorel Burlan, cel care ieri a implinit 46 de ani de cind s-a dedicat judo-ului. "Eu sint generatia a doua, am lasat locul celor mai tineri, dar ar fi ceva deosebit sa avem un centru de excelenta si o sala adevarata de judo intr-un oras mic ca Focsaniul", a spus Viorel Burlan. La manifestarile de aseara au luat parte si antrenorii de judo Stanica Grosu, Marinel Palade si Iulian Surla. Ultimul, multiplu campion european si medaliat la Cupa Mondiala, asteapta cu interes evenimentele ce se petrec in aceste zile in Egipt. "Visul meu este sa obtin medalia de aur la Mondiale. Poate voi reusi anul acesta, dar depinde mult de situatia din Egipt. Mondialele sint programate acolo, dar ar putea fi mutate in Spania. Acest lucru ar fi in defavoarea mea si ar fi mai greu sa obtin aurul", ne-a spus antrenorul Iulian Surla. Panglica salii de judo a fost taiata de directorul LPS, Mihai Petrut. "Urmatorul obiectiv al liceului este montarea unei suprafete performante in sala LPS. Va fi foarte greu pentru ca ne costa aproape 200.000 de lei", ne-a spus Petrut. Cei prezenti au asistat si la o demonstratie de kata sustinuta de Dumitru Zisu si Razvan Lazar. Sala de la Polivalenta va fi folosita in special de judoka de la U 11 si U 13. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.