Sport

Pompierii Enache si Pitulac, medaliati la Mondiale

Ciprian Fânaru
23 aug 2010 744 vizualizări
Doi sportivi vrinceni au reprezentat judetul si tara cu mindrie la Campionatul Mondial al Pompierilor si Politistilor IPA, competitie care se desfasoara in aceste zile in Coreea de Sud.

Evolutiile din cadrul intrecerilor gazduite de orasul Daegu au culminat cu obtinerea unor rezultate foarte bune. Judoka Nicolae Enache, legitimat la CSM Focsani, a cucerit medalia de aur la categoria 81 de kilograme, dupa ce a trecut in finala de coreeanul Sonho Sin. Bronz au luat conationalul sau Myung Hwan Lee si brazilianul Cevola Cunha. Enache, antrenat de Stanica Grosu, este sergent major la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" Vrancea si isi desfasoara activitatea ca pompier la Adjud. Campionatul de judo al Ministerului Administratiei si Internelor, desfasurat in luna aprilie la Turnu Severin, ii adusese lui Nicolae Enache medalia de argint, in limitele categoriei de greutate 90 de kilograme. Izbinda de la Daegu inseamna de fapt pastrarea medaliei de aur pentru Enache, cel care urcase pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere si la editia de anul trecut, care a fost gazduita de orasul canadianVancouver. Cea de-a doua medalie vrinceana la Mondialele din Coreea a fost cucerita de Iulian Pitulac. Luptatorul s-a clasat al doilea la taekwondo, in limitele categoriei 68 de kilograme. Elevul antrenorului Cristi Malureanu de la clubul Dragon Taekwondo Focsani a fost depasit doar de reprezentantul gazdelor, Ji Hoon Kim. Disciplina olimpica ii adusese componentului lotului national al Ministerului Administratiei, Reformei si Internelor medalia de bronz la Mondialele din 2009 de la Vancouver. Ambii sportivi vrinceni au gradul de sergent major. Cea de-a 11-a editie a Campionatelor Mondiale a adunat laolalta 6000 de patricianti din 40 de tari, care se intrec timp de noua zile, intre 21 si 29 august, in cadrul a 75 de intilniri si evenimente. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.