Sport

Rugbistii Focsaniului continua aventura la Predeal

Ciprian Fânaru
18 aug 2010 566 vizualizări
De mai bine de o saptamina, echipa nationala de rugby sub 19 ani se pregateste la Predeal. Stagiul este unul mai putin obisnuit, in sensul ca zilele de cantonament sint pigmentate cu activitati interesante, menite sa sudeze grupul de jucatori si sa sparga rutina exercitiilor fizice si tehnico - tactice specifice acestei discipline.

Cea mai interesanta a fost pregatirea in stil comando condusa de o unitate militara din zona, dar si momentele petrecute de "stejarei" in Aventura Parc din Brasov. Parcul dispune de opt trasee de dificultate progresiva, iar fiecare participant primeste un material de securitate cu doua carabiniere care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta. Rugbistii s-au distrat in aer liber, dar si-au pus la contributie muschii, inteligenta si concentrarea pentru a putea strabate traseele cu pricina. Cei patru jucatori de la LPS Focsani care se pregatesc in aceste zile la munte sint Alin Alexe - linia a II-a, Marian Gorcioaia - linia III, mijlocasul la deschidere Ionut Mazare si si centrul Vasilica Pascu. Alexe si Gorcioaia au absolvit Liceul cu Program Sportiv Focsani si au fost acontati de cluburile Steaua Bucuresti, respectiv Jiul Petrosani, iar restul vor ramine la Focsani sa reprezinte echipa locala si reprezentativa tarii in competitiile in care sint angrenate. "Am inceput sa ajungem la o coeziune si au inceput sa apara liderii in interiorul grupului. Am avut doua zile in care am putut lucra la partea de coeziune. Lucram insa si la capitolul tehnic, tactic, fizic si psihologic. Cred ca sintem niste educatori formati si nu expunem jucatorii la riscuri. In timpul acestui antrenament am vazut taria grupului. Per total, antrenamentul de tip comando a fost bine primit de echipa", a declarat Haralambie Dumitras, directorul tehnic al nationalei de rugby U19. Selectionata se pregateste pentru Campionatul European rezervat acestei categorii de virsta, care va avea loc in octombrie in Belgia. Primul meci va fi cel contra Poloniei. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.