Sport

Gongu se lauda cu realizarile din primele luni de mandat

Ciprian Fânaru
31 iul 2010 642 vizualizări
Directia Judeteana pentru Sport si-a prezentat ieri bilantul semestrului I din 2010 u directorul Daniel Gongu si echipa sa se mindresc cu renovarea Salii Polivalente, cu cresterea numarului de participanti la competitii si cu facilitarea accesului in Templul Sportului Vrincean u denumirea apare intr-un catalog cu demonstratie foto inainte/dupa a cosmetizarilor aduse Salii

Directia pentru Sport a judetului Vrancea si-a prezentat ieri in fata presei bilantul pe primul semestru al anului 2010. Directorul Daniel Gongu a fost ajutat in acest demers de inspectorul de resurse umane Costica Ciuta si de consilierul financiar Danut Dobre. Atmosfera a fost mai relaxata comparativ cu anii precedenti, iar conducerea si angajatii Directiei au incercat sa raspunda prompt tirului de intrebari venite din partea media. Destul de interesanta a fost analiza contului de executie a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009 si o prezentare a bilantului de venituri si cheltuieli pe anul 2010. Astfel, Directia pentru Sport a primit bani din trei surse distincte: Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST), transferuri de la structuri sportive de drept privat si din venituri proprii. Aceste venituri, cele din prestari servicii sportive plus cele din chirii, au crescut de la 98.677 de lei in primul semestru al anului 2009 la 124.385 de lei in aceeasi perioada din 2010. Seful Directiei ne-a spus ca o explicatie a acestui lucru este atragerea de sponsori care sa "cumpere" spatiu publicitar in Sala Polivalenta. Cheltuielile au fost mai mari cu aproximativ 30%, reparatiile de la Sala fiind desigur in totalul platilor, adica 315.351 de lei in 2010.


Starea bazelor si activitatea sportiva


In judetul Vrancea exista trei baze sportive aflate in domeniul public al statului si in subordinea ANST: Sala Sporturilor Focsani, baza sportiva "Milcovul Sud" si poligonul de tir de pe Bdul. Marasesti, dar si nu mai putin de 27 de baze sportive in curs de construire, refacere sau modernizare prin "Programul national de dezvoltare a insfrastructurii unor baze sportive din mediul rural". Pe linga cele noua asociatii pe ramuri de sport deja existente, a mai fost infiintata in primul semestru al lui 2010 Asociatia judeteana de Taekwondo WTF, un numar de sase asociatii sportive scolare "nascindu-se" la Panciu, Movilita, Adjud, Dumitresti, Maicanesti si Nereju. Succes mai mare au avut competitiile si actiunile organizate in cadrul programului intitulat "Sportul pentru Toti", care in primele sase luni ale acestui an au adunat 5.282 de participanti. Suma cheltuita in cadrul acestui program plus cea din "Promovarea Sportului de Performanta" este de 77.000 de lei. De acordarea alimentatiei de efort au beneficiat sportivii de performanta si perspectiva legitimati la sectiile de atletism, baschet, box, judo si futsal de la CS Unirea Focsani, CSS/LPS Focsani si CSM 2007 Focsani.


Se repara acoperisul Polivalentei


Unitatea de Administrare a Bazei Sportive (UABS) este entitatea din subordinea Directiei care se ocupa de Sala Polivalenta focsaneana, administrator fiind Petrache Gurguiatu. "Cheltuieli mai mari explicate prin reparatii si un plus la incasari", e caracterizarea succinta facuta de Gongu primei jumatati a anului in curs. "28.000 de lei plus banii de la MECTS au fost folositi pentru reparatii. Caloriferele vechi au fost completate cu peste 300 de elementi noi, a fost refacuta instalatia. S-au gasit fisuri pe linga instalatia de ventilare, ele fiind cauza curentului din sala inainte de remediere. Nu se mai varuise de 34 de ani, deprafuirea instalatiei de ventilare nu se mai facuse de 11 ani. In acest moment se repara acoperisul pe suprafata de 300 de metri patrati. In iarna s-a achizitionat grupul electrogen si sauna pentru sportivi", a spus Gongu, care a adaugat ca urmatoarea investitie va fi reabilitarea termica, realizata momentan doar partial. "Sint convins ca voi primi bani «europeni» si la finalul lunii august sa incepem treaba", prevede directorul de la Sport. Dupa cum ziarul noastru a relatat deja, cele 1.346 de scaune din Polivalenta au fost vopsite in verde si portocaliu, culori in armonie cu cele ale suprafetei de joc. "Am vrut sa o raschetam si vopsim si pe aceasta, dar ne costa prea mult, in jur de 10.000 de lei", ne-a precizat Daniel Gongu, care spune ca a micsorat tarifele de acces in sala. Pentru cluburi e 65 de lei pe ora, iar pentru terti 120 de lei. In perioada ianuarie "" iunie 2010, Polivalenta a gazduit peste zece competitii importante. Etapa de zona rugby tag, finala CN de gimnastica junioare IV, etapa de zona Cupa Liceelor hadbal baieti, Cupa Satori "" arte martiale, concurs de dans, concurs de minifotbal "" Ziua Jandarmeriei sau etapa zonala a campionatului national de handbal baieti juniori II sint citeva dintre acestea.


A cumparat echipament atletilor focsaneni


Daca municipalitatea a premiat "pe sarite" sportivii focsaneni la manifestarile din cadrul zilelor muncipiului, unor consilieri le pasa sau vor sa dea impresia ca le pasa de sportul de performanta. Initial, consilierul local Daniel Gongu a vrut sa faca un proiect in legislativul local prin care sa premieze cinci sportivi cu rezultate deosebite, dar i s-a transmis ca primaria nu are bani pentru asa ceva. PD-L-istul a scos bani din propriul buzunar si le-a cumparat cite un set de echipament atletilor Catalin Voicu si Vlad Dulcescu. "Catalin a primit un bon si cind s-a dus la primarie sa incaseze, i s-a spus ca nu sint bani. El vroia doar sa isi ia incaltaminte specifica acestei discipline. El este pe locul 8 in Europa la categoria sa si ne va reprezenta la Balcaniada, in timp ce Vlad este campion national in proba de 300 de metri garduri. As vrea ca gestul meu sa fie o provocare pentru alti oameni", si-a motivat Gongu "donatia". Directorul DSJ Vrancea si-a tinut promisiunea si a incheiat conferinta cu o surpriza, o invitatie la o partida de tenis de masa, onorata de jurnalisti. (Ciprian FANARU)


Comasare cu Directia de Tineret


Directorul de la Sport a lamurit si subiectul fierbinte al momentului, demontind varianta eventualelor disponibilizari care sa-i atinga pe oamenii din institutia pe care o conduce. Executivul a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarire privind fuzionarea directiilor judetene de sport cu cele de tineret, decizie in urma careia, dintr-un total de 1.920 de posturi, care se afla in prezent in cele doua directii la nivel national, vor ramine 1.350. Asta echivaleaza cu 570 de posturi taiate la directiile din toata tara. "Marti vom fi chemati la minister si vom vedea exact. Am inteles ca directia va avea 12 angajati. Noi avem cinci, tineretul cinci, asa ca nu vom disponibiliza nici o persoana, nu cred ca vom fi nevoiti sa facem acest lucru", a precizat Daniel Gongu. Ministerul de resort a mai anuntat ca acolo unde este cazul va fi un director "plin" si unul adjunct. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.