Sport

Alina Popescu sare dupa medalii la Europenele de la Barcelona

Ciprian Fânaru
28 iul 2010 1659 vizualizări
Focsaneanca tinteste o clasare cit mai buna in proba de triplusalt

Atleta focsaneana Alina Popescu a facut de luni deplasarea la Barcelona, acolo unde participa la cea de-a 20-a editie a Campionatelor Europene de Atletism. Competitia este organizata din doi in doi ani si aduna la start "crema" atletismului de pe batrinul continent. Unica reprezentanta a judetului Vrancea cooptata in delegatia prezenta in Spania este Alina Popescu, cea care a cucerit medalia de argint la editia din acest an a "Internationalelor" Romaniei de la Constanta. Sportiva cu dubla legitimare la cluburile CS Unirea Focsani "" CSM Bucuresti s-a clasat pe locul al doilea in proba de triplusalt. De asemenea, Alina Popescu a cucerit medalia de argint in proba de triplusalt la editia din acest an a Campionatului National de tineret si seniori. Evolutiile bune incununate cu rezultate pe masura au propulsat-o pe focsaneanca in lotul pentru Europenele ce se desfasoara pe stadionul Montjuic, cel care a gazduit si Jocurile Olimpice din 1992. Atleta vrinceana Elena Alina Popescu, nascuta pe 27 octombrie 1985, la Focsani, este campioana mondiala de juniori in proba de triplusalt, dar si multipla campioana nationala si balcanica. Alina va putea da masura pregatirii si talentului sau simbata, 31 iulie, atunci cind este programata finala probei de triplusalt. Tara noastra va fi reprezentata in aceasta finala si de Adelina Gavrila si Carmen Toma. Marian Oprea, cel mai bun triplusaltist din Romania, revine la o competitie majora dupa o pauza fortata de aproape doi ani, in care a fost chinuit de accidentari. Cei 33 de atleti romani, 21 la feminin si 12 la masculin, au ca obiectiv obtinerea a una "" doua medalii si patru "" sase calificari in finale. La Campionatele europene de atletism de la Barcelona (26 iulie - 1 august) s-au inscris 1.626 sportivi din toate cele 50 de tari membre ale Asociatiei Europene de Atletism (EAA), anunta site-ul oficial al competitiei, precizand, totodata, ca este vorba de un record, ce se inregistreaza exact in a 20-a editie. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.