Sport

Sportivii focsaneni au fost premiati de primarie pe sarite

Ciprian Fânaru
7 iul 2010 1296 vizualizări
30.000 de lei este fondul cu care Primaria Focsani a rasplatit sportivii remarcati in cadrul competitiilor nationale si internationale la care au participat in acest an u din nefericire, unii sportivi au fost trecuti cu vederea

Sportivii focsaneni care au obtinut performante importante au fost premiati ieri dimineata in cadrul unei festivitati derulate pe scena Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", cu ocazia zilelor orasului. Performerii au fost rasplatiti de primarie pentru renumele adus orasului cu diplome si bani, acestia alegindu-se cu sume cuprinse intre 100 si 300 de lei. Municipalitatea a scos in total din visterie 30.000 de lei pentru premierea celor care au adus glorie sportiva orasului si judetului. Premiul I a revenit printre altii echipei de rugby in 7 campioana nationala la licee, formata din Alin Alexe, Marian Gorcioaia, Vasilica Pascu, Ionut Namolosanu, Andrei Abageru, Alin Taban, Adrian Sisianu, Teodor Bors, Cristi Duca, Andrei Ghita, Ionut Mazare si Alexandru Calugaru. Cea mai buna sahista, Elena Toma de la Scoala "Nicolae Iorga" a fost de asemenea premiata, la fel si zece gimnaste medaliate la concursurile nationale de profil. Este vorba de Diana Damian, Dora Vulcan, Oana Spinu, Aida Orhean, Denisa Nastase, Madalina Racos, Maria Rauta si tripletele Ana, Malina si Irina Postolache. Tot premiul I a luat si echipa de baschet de la Liceul Sportiv, care ii are in componenta pe Andrei Neguroiu, Alin Olaru, Andrei Ionita, Lucian Berdei, Narcis Avram, George Hristea, Georgel Manea si care s-a clasat recent pe locul al VI-lea la finala nationalelor de baschet U13. Trebuie precizat ca medalia de bronz cucerita la Campionatul National de rugby U19 le-a adus premiul III sportivilor Remus Catea, Sorin Ungureanu, Alin Vlaicu, Bratu Diaconu, Florin Bucur, Rares Vlad, Andrei Gaita, Victor Dumitru, Dragos Neagu, Neculai Bunduc, Ionut Stoichici, Ionut Nicolae si Andrei Florea. Premiul al II-lea le-a revenit gimnastelor de la Clubul Sportiv Scolar Focsani Georgiana Ciobotaru, Ioana Brezan si Ana Maria Chiper, dar si campioanei de la judo Maria Paraschiv. Cu premiul III se mai lauda Simona Niscoveanu, Teodora Saulea, Andra Rusu (toate CSSG Focsani), componentii stafetei de 4x200 metri de la LPS Focsani Simone Ghinea, Victoras Dogaru, Ionut Taban si Vlad Girboiu, dar si judoka de la LPS Focsani Alina Zgherea, Can Metin, Can Mezlun, Alin Anghel si Alex Minea.


Premii cu omisiuni


In cadrul festivitatii de premiere de ieri au aparut nemultumiri legate de omiterea unor sportivi merituosi. Cine a facut lista cu premianti a dat-o se pare in bara. In primul rind, discipline precum gimnastica au de ce sa se simta vaduvite de diminuarea importantei performantelor obtinute. Primaria Focsani nu a tinut cont de faptul ca rezultatele reusite intr-o competitie gen ONSS nu pot rivaliza cu cele dintr-o intrecere nationala. Impresia ca totul a fost aruncat "la gramada" si senzatia de graba au creat nemultumiri printre tehnicieni, care si-au vazut unii elevi "sariti" de la premiere. Este cazul formatiei de rugby U19, doar o parte dintre componentii sai primind distinctiile cuvenite pentru medalia de bronz de la nationale. Performanta de la campionatele nationale a fost oarecum bagata in aceeasi oala cu cea de la concursurile de educatie fizica si sport. Antrenorul Viorel Ion a spus ca ideal ar fi fost ca banii sa fie alocati pe echipa, nu individual, astfel incit sa fie premiati toti componentii, fara discriminare. Primarul Decebal Bacinschi s-a delimitat de situatie spunind ca a primit lista cu premianti de la Inspectoratul Scolar, care a fost mai apoi aprobata de consilierii municipali. (Ciprian FANARU)


Premiantii la Campionatele Nationale:


Atletism :

Ana Roberta Anghel (CSM Focsani) "" locul I lungime si III pentatlon

Vlad Dulcescu (CS Unirea) "" locul II CN Juniori III, 60 m garduri


Arte martiale:

Robert Giurgea (CS Unirea) "" locul I si doua locuri II Karate

Diana Prescura (CS Unirea) - doua locuri I Karate

Madalin Enache (CS Unirea) "" 3 locuri I kumite, 3 locuri II kata

Andreea Arginteanu (CSM Focsani) "" 3 locuri I kumite & kata


Judo:

Albert Florea (CS Unirea) "" locul I si II categ. 90 kg

Georgiana Dorofte (CS Unirea) "" locul II categ. 70 kg


Box:

Ovidiu Oancea (CS Unirea) "" locul III CN juniori


Sah:

Andrei Arghirescu (CS Speranta) "" locul III


Futsal:

Echipa CSM Focsani, finalista a Cupei Romaniei: Valentin Bors, Manuel Ivanciu, Valentin Toader, Florin Sararu, Catalin Curteanu, Marius Patrascu, Elvis Ilas, Sorin Popa, Cristi Munteanu, Gelu Vasilescu, Sergiu Sava, Ion David, Doru Stefanescu, Petrache Gurguiatu, Orlando Serbanica


Arte martiale:

Madalin Enache, Bogdan Alpreotesei, Tiberiu Nedelea, Mihai Ciobanu, Dragos Pantazica, Andreea Arginteanu, George Dochioiu si Stefan Mircea (toti CSM Focsani, medaliati la CN de karate)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.