Sport

Rugbistii au luat cina in oras dupa un an plin cu medalii

Dan Chiriac
17 iun 2010 568 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi, vicepresedintele FRR, Victor Istrate, inpsectoarea Vica Minca si directorul LPS, Mihai Petrut, le-au adus multumiri rugbistilor care au cucerit doua medalii pentru Focsani in acest an u echipa de seniori ar putea fi reinfiintata cu ajutorul primariei

Echipele de rugby de la Liceul cu Program Sportiv au fost premiate aseara, intr-un cadru deosebit, pentru performantele obtinute in acest an. Formatia de rugby in 7 a devenit campioana nationala la Olimpiada Sportului Scolar, dupa turneul final care a avut loc la Focsani. Totodata, la finalul saptaminii trecute, focsanenii de la LPS au obtinut medalia de bronz in superliga nationala dupa ce au invins in finala campionatului national pe Cleopatra Mamaia. Mai multi jucatori de la formatia pregatita de antrenorii Viorel Ion, Romeo Paun si Vali Busuioc au participat in 2010 la editia U 20 a campionatului mondial. Totodata, sase jucatori formati la clubul focsanean au ajuns sa evolueze in echipa nationala a Romaniei. Cei sase s-au intilnit simbata trecuta, dupa meciul cu Namibia, cu Viorel Ion, reintilnire marcata si de citeva lacrimi. Toate aceste performante au fost premiate in prezenta autoritatilor locale, aseara, intr-o ceremonie care a avut loc la Pensiunea Dana 2.


Oferte din partea echipelor de seniori


La sarbatoarea de aseara a luat parte si vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby, omul de afaceri Victor Istrate, care spera ca salba de medalii obtinute de echipele de rugby de la Liceul cu Program Sportiv sa fie imbunatatita in anii urmatori. "Nu sint multumit de clasarea finala. Eu cunosc foarte bine valoarea echipei. Este o generatie care nu a ocupat locul pe care l-ar fi meritat datorita valorii pe care o are. Sint 6-7 jucatori de echipa nationala. Orcium este un merit ca au obtinut o medalie in aceste momente de criza economica. Este important ca Liceul Sportiv asigura conditiile necesare pentru obtinerea de performante. Ne vom desparti acum de o parte din ei. Sint unii care au terminat junioratul si vor trece la echipele de seniori. Este important ca toti cei care termina junioratul au oferte din partea echipelor de seniori. Chiar am mers la meciul nationalei de la IRB Cup si am vazut ca avem patru jucatori titulari in nationala si doua rezerve care au plecat de la LPS Focsani", ne-a spus Victor Istrate. Acesta a discutat aseara si cu primarul Decebal Bacinschi despre posibila reinfiintare a echipei de rugby seniori. "Bani nu au fost niciodata, dar trebuie sa ne gestionam cit mai bine pentru a duce totul la bun sfirsit si de a obtine noi medalii. Am discutat cu primarul si am convenit ca avem un centru de juniori foarte bun si avem arie de selectie. Asta ar insemna costuri foarte mici. De unul singur nu pot sa sustin si o echipa de seniori. Pina acum am sustinut patru echipe de juniori si linga mine a venit si directorul de la Avicola, Dan Vicol", a mai spus Istrate.


"Avem o scoala de rugby adevarat"


Primarul Decebal Bacinschi a promis ca va sustine rugby-ul pentru formarea echipei de seniori, dar si pentru ca echipa de juniori sa obtina in continuare medalii. "Sint multumit de cele realizate. Avem un antrenor foarte bun care a trimis jucatori la cluburile din tara si strainatate. Trebuie sa avem o discutie serioasa cu cei din Consiliul Local, pentru ca la nivelul orasului Focsani sa facem o echipa de valoare. Banii pe care-i detinem sint foarte putini, dar cred ca daca face eforturi minime putem sa rezolvam problema jucatorilor, care sint de aici, dar si baza sportiva Tineretului. Putem aranja putin vestiarele si tribunele. Terenul este foarte bun. Important este ca avem acesti copii minunati care ne dau voie sa spunem ca in Focsani avem o scoala de rugby adevarat", a considerat Bacinschi. Rugbistii au primit diplome si felicitari din partea directorului LPS, Mihai Petrut, si a inspectoarei de sport, Vica Minca, dupa care au luat cina la restaurant. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.