Sport

Nu trebuie sa ne inecam ca tiganul la mal

Dan Chiriac
1 iun 2010 616 vizualizări
Antrenorul Adrian Toma, de la CSM Focsani, nu concepe ca echipa sa sa piarda meciul decisiv de vineri

Adrian Toma, antrenorul jucator de la CSM Focsani, nu se gindeste ca echipa poate retrograda, in conditiile in care nu mai depinde de rezultate indirecte. "In etapa a saptea, cind am venit eu la echipa, aveam 7 puncte si sansele de salvare erau foarte mici. Acum am ajuns in situatia sa nu depindem de alte rezultate. Noi trebuie sa cistigam meciul nostru de acasa si cu asta am terminat treaba. Venim dupa o victorie obtinuta cu Romanul, iar moralul jucatorilor este foarte bun. Este nevoie sa batem Pambacul pentru ca nu trebuie sa ne inecam ca tiganul la mal. Am ajuns aici si putem sa ne salvam", ne-a spus Adrian Toma. Acesta se gindeste inca la alte puncte pierdute in acest campionat, dar spune ca uneori este mai frumos sa joci pina in ultimul moment. "Orice victorie obtinuta in locul unui rezultat de egalitate ne facea acum viata mai linistita. Ma gindesc la jocul cu Iasiul, cind am fost egalati in minutul 94 sau la cel de la Tg. Neamt cind am fost invinsi dupa o greseala de arbitraj. Dar asta este, la fotbal se mai sta si in tensiune! Era bine sa fi fost salvati din etapa a 25-a, dar in fotbal e mai frumos cind reusesti ceva in ultimele etape", ne-a mai spus Toma. Acesta nu va conta pe serviciile lui Toader la partida de vineri, dar spune ca are variante de rezerva. "Nu vreau sa pun o presiune mai mare decit trebuie pe umerii jucatorilor. Ei sint constienti ca in joc este viitorul lor si a Focsaniului, care nu are o alta echipa. Ma bazez pe reactia jucatorilor cu experienta, cei de peste 25 de ani, pentru ca de la un copil e greu sa ceri foarte mult. Astept si sustinerea fanilor si chiar daca avem si varianta egalului nu voi juca niciodata la 0 - 0. Adversarul poate prinde un sut de la 35 de metri si apoi sa inchida meciul. Vom incerca sa marcam repede si abia in repriza a doua, daca vom avea avantaj confortabil, vom incerca noi sa inchidem jocul", a mai adaugat Toma. CSM Focsani joaca vineri, de la orele 18.00, cu Pambac Bacau, meciul decisiv pentru salvarea de la retrogradare. In conditiile in care Aerostar Bacau a cistigat pe linie ultimele jocuri, iar Cetate Tg. Neamt si Otelul 2 Galati nu pot rata victoria in jocurile de vineri, CSM Focsani are doua variante pentru salvare. In cazul unei victorii cu Pambac, focsanenii se salveaza indiferent de alte rezultate. In cazul unui rezultat egal, Focsaniul va termina pe locul 12 si va astepta clasamentul locurilor 12 din cele sase serii ale Ligii a treia. In mod normal, cu 27 de puncte acumulate cu primele 11 clasate, focsanenii vor ramine in Liga a treia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.