Sport

Tenis de top la turneul Eurotenis Head

Ciprian Fânaru
19 mai 2010 1300 vizualizări
Juniorii din zona Moldovei s-au intrecut la Focsani intr-o competitie puternica u focsaneanca Luana Stanciu, care evolueaza pentru SCM Bacau, a reusit cel mai bun rezultat vrincean, finala cedata la categoria 14 ani

Terenurile de tenis din complexul sportiv "Milcovul" Sud au gazduit zilele trecute trofeul "Eurotenis Head". Concursul a fost rezervat categoriilor de virsta 10, 12, 14 si 16 ani, in cadrul acestuia jucindu-se partide atit la masculin, cit si la feminin. Fetele si baietii de 14 ani au avut la dispozitie si competitii de dublu. Intrecerea s-a bucurat de o participare destul de numeroasa, primele locuri fiind asadar foarte disputate. Din fericire, ploaia a stricat planurilor organizatorilor doar intr-una din zile. Din pacate, nici unul dintre sportivii focsaneni care au intrat pe tablourile principale nu au reusit sa se claseze pe podium la vreo una dintre categoriile de virsta. Astfel, juniorii legitimati la cluburile vizitatoare si-au impartit locurile fruntase. La baieti, categoria de virsta 10 ani, concurenta a fost acerba datorita numarului mare de participanti. Focsanenii Andrei Munteanu, Teodor Puiu, Cosmin Stan, Rares Toader si Tudor Serbu au fost eliminati din primul tur, marele cistigator fiind favoritul numarul 1, Petru Berdila de la SCM Bacau. La 12 ani, Razvan Ene si Tudor Alexe s-au oprit din primul tur, singurul focsanean care a avansat fiind Marinos Chattalas, care a fost scos in semifinale de Stefan Casuneanu, de la CSM Onesti, invins la rindul sau in finala de galateanul Andrei Riclea. O performanta buna a fost izbutita tot de un galatean, Florin Barbu, invingator la concursul baietilor de 14 ani, unde au participat si vrincenii Robert Popa si Alexandru Cristea. O victorie la categoria de virsta 16 si-a trecut in cont Cosmin Pioara, care a terminat pe locul V, urmat fiind de colegul sau Rares Ispas, locul I revenind ieseanului Horia Blesneag.


Luana Stanciu, finala pentru Bacau


Mihaela Micu a trecut doar de primul tur la fete 10 ani, unde s-a impus Ilinca Foia, care a depasit-o in finala pe Karen Modi de la Samtronic Constanta. Dublul la 14 ani masculin a fost cistigat de perechea galateana Popa/Frosa, in timp ce Leonte/Belehuz, de asemenea din Galati, s-a impus la dublu, 14 ani feminin. La simplu, in limitele aceleiasi virste, focsaneanca Luana Stanciu, care e legitimata la SCM Bacau, si-a croit drum pina in finala, unde a intilnit-o pe favorita numarul 1, Raluca Belehuz de la ICMRS Galati. Cistig de cauza in partida care a incheiat turneul a avut in cele din urma tenismena din Galati. Gabriela Talaba a cistigat finala fetelor de 16 ani in fata Irinei Preotescu cu 6 "" 0, 6 "" 2. Arbitrul principal al turneului a fost Constantin Balasa. Premierea a fost facuta la final de antrenorul Razvan Bucuroiu, Florin Chiper "" Directia Judeteana de Sport si de directorul adjunct al CS Unirea Focsani, Victor Gabor. Primii clasati au primit diplome, cupe si echipament sportiv. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.