Sport

Handbalista Cristina Enache, viitorul inger pazitor al buturilor nationalei

Ciprian Fânaru
9 apr 2010 2406 vizualizări
Portarita echipei focsanene este acum eleva intr-a IX-a la un colegiu din Rm. Vilcea, oras unde se pregateste la centrul national de excelenta u antrenoarea Doina Ene cauta viitoare handbaliste de succes

Ca Focsaniul are sportivi de perspectiva nu mai e o noutate. Obisnuiti cu succesele juniorilor adjudeni, iubitorii handbalului nu trebuie sa uite insa de performantele handbalistelor. LPS Focsani se mindreste acum cu Cristina Enache, sportiva cooptata la centrul national de excelenta de la Rm. Vilcea. Componenta a echipei de junioare II LPS Focsani si pregatita de prof. antrenor Doina Ene, Cristina s-a "mutat" practic la lotul national de junioare. "Participa cu noi la competitii nationale, in rest pregatirea o desfasoara la Vilcea. Acum se afla in pregatire alaturi de echipa datorita faptului ca are o minivacanta", spune antrenoarea Doina Ene. La 16 ani neimpliniti, portarita este acum eleva intr-a IX-a la Colegiul Tehnic Energetic din Vilcea, unde invata la o clasa de handbal.


Poate fi noua Luminita Hutupan


Pe linga calificarea la turneul semifinal infaptuita anul trecut impreuna cu formatia focsaneana, Cristina se mindreste mai nou cu participarea la Campionatul Mondial scolar din Portugalia, desfasurat intre 20 si 27 martie. "Au participat nationalele din Ungaria, Austria, Cipru, Brazilia, Polonia, Cehia, Slovenia, Suedia, Elvetia, am terminat pe locul 3 in grupa si pe 9 la general", explica handbalista, care spune ca o admira mult pe Paula Ungureanu, portarul campioanei Oltchim, si o are drept model pe Luminita Hutupan Dinu. "Timpul liber e in weekend, pe care mi-l petrec in oras", marturiseste focsaneanca. Pentru formatia LPS Focsani urmeaza ultimul turneu al campionatului, la Buzau, 16 "" 18 aprilie. Lotul juniorelor II e compus din portarii Cristina Enache si Andreea Olteanu si jucatoarele de cimp Andreea si Iuliana Avram, Raluca Diaconescu, Laura Petrea, Irina Feraru, Oana Mocanu, Alina Bogzeanu, Bianca Prodan, Simona Ungureanu, Alexandra Stoleru, Georgiana Dragu, Cristina Movileanu, Madalina Dita, Angelica Stefan, Violeta Pavaloiu, Ana Maria Draghici. "Am demarat o noua actiune de selectie pentru copiii nascuti in anii 1999, 2001 si 2002. Luni si joi, intre orele 14.30 si 16.00, in sala LPS Focsani asteptam cit mai multe fetite care sa descopere frumusetea jocului de handbal", e chemarea antrenoarei Doinei Ene catre viitoarele Vali Elisei. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.