Sport

Au nevoie de puncte, ca de aer!

Dan Chiriac
8 apr 2010 449 vizualizări
u Dunarea II Galati - CSM Focsani, azi, orele 17.00, intr-o partida din Liga a treia u focsanenii au nevoie de cele trei puncte pentru a scapa de zona periculoasa

CSM Focsani se pregateste pentru un adevarat tur de forta. In doar opt zile, echipa focsaneana va juca trei partide aproape decisive, in lupta pentru salvarea de la retrogradare. Azi, primul examen, va fi cel de la Galati, o echipa aflata pe locul 17, dar care a pierdut greu acasa in acest campionat. Dovada sta si meciul din urma cu doua saptamini, cind FC Panciu a cistigat cu noroc, printr-un gol marcat de Dutu, cu trei minute inainte de final. Focsanenii isi doresc sa cistige aceasta partida, dar spun ca si un rezultat de egalitate ar fi util in lupta pentru evitarea retrogradarii. Saptamina viitoare, CSM Focsani va juca doua partide pe teren propriu. Marti, de la orele 17.00, focsanenii vor disputa restanta cu Poli 2 Iasi, iar vineri, de la aceiasi ora, se va juca partida cu Rapid Suceava. Daca vor obtine noua puncte in cele trei partide, focsanenii vor avea un final de campionat mult mai linistit. De altfel, CSM Focsani se prezinta bine in clasamentul adevarului, unde are doar minus patru si poate sta fara griji daca nu va pierde puncte pe teren propriu. Pentru antrenorii Aurel Pastia si Adrian Toma nu va fi insa usor sa-si mobilizeze jucatorii, care au avut trei saptamini de pauza, in care nu au jucat nici o partida oficiala. In urma cu doua runde, focsanenii au stat pentru ca adversara lor s-a retras din campionat, iar etapa trecuta au avut din nou liber, dupa ce iesenii au cerut aminarea meciului direct. Antrenorii de la CSM au la dispozitie intreg lotul de jucatori, nici un fotbalist nefiind indisponibil pentru partida de azi, care va avea loc pe stadionul "Dunarea". CSM Focsani ar putea incepe meciul cu urmatorul "11": Bors - Ciornei, Toader, Craciun, Sararu - Toma, Curteanu, Bucataru, Suvac - Botezatu, Milea. Gazdele isi joaca practic in jocul de azi ultima sansa de a mai spera la evitarea retrogradarii. Aflata la zece puncte distanta de un loc care asigura salvarea, Dunarea II mai are sperante foarte mici pentru a-si indeplini obiectivul si de a nu retrograda in Liga a patra, acolo de unde a venit anul trecut. Suporterii focsaneni spera ca echipa lor sa obtina trei puncte si, pentru a-i ajuta, vor incerca sa mearga la Galati. Fanii cer in continuare conducerii clubului sa programeze partidele de acasa in ziua de simbata, dar oficialii clubului nu au reactionat pina acum. Jocul va fi condus de o brigada din care fac parte doua femei. Asistentele Ana Maria Gheorghita si Mariana Tudor, ambele din Tirgoviste, il vor ajuta la acest joc pe centralul buzoian Claudiu Adrian Tomoioaga. Observatori vor fi Marian Toader din Constanta si Daniel Ariton din Bacau. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.