Sport

Juniorii C, sardele intr-un microbuz cu destinatia Italia

Dan Chiriac
1 apr 2010 617 vizualizări
Presedintele de la CSM Focsani critica lipsa de implicare a autoritatilor locale in sprijinirea sportului focsanean u acesta da ca exemplu modelul Panciu, unde s-a format o echipa de Liga a doua u tot din nepasarea autoritatilor micii fotbalisti sint nevoiti sa petreaca 3 zile pe drum pina in Italia inghesuiti intr-un microbuz

Marti seara, juniorii C de la CSM Focsani au plecat in Italia la turneul international de fotbal ce va avea loc la Castel Madama, in provincia Roma. Turneul este organizat de Primaria Castel. La acest turneu participa echipe din Belgia, Franta si Italia. Echipa focsaneana participa la aceasta competitie si la solicitarea comunitatii de romani care traieste in aceasta zona. "Din pacate, situatia financiara a clubului C.S.M. Focsani nu este buna si transportul copiilor s-a efectuat cu un microbuz. Pentru o colatorie de peste 2.000 km nu este tocmai un mijloc de transport adecvat sportivilor care vor avea trei zile pline cu meciuri, dar copii nostri sint obisnuiti sa faca performanta in conditii pe care occidentalii nu si le imagineaza. Noua, celor care ne pasa, nu ne ramine decit sa speram ca autoritatile locale vor arunca privirea catre alte orase din tara care sustin astfel de actiuni, cind sportul reprezinta comunitatea in tarile din Uniunea Europeana", spune Dan Dumitru, presedintele de la CSM Focsani. Acesta cere autoritatilor locale sa sprijine fotbalul juvenil, care a avut rezultate notabile in ultimii ani. "Dupa ce am cistigat aproape toate etapele judetene si am facut figuri frumoase la turneele finale la care am participat, a venit timpul ca acesti copii si antrenori care muncesc sa fie ajutati sa faca performanta", mai spune Dan Dumitru.


"Unde eram acum?"


Presedintele CSM Focsani pune in discutie si situatia de la echipa de seniori. Dan Dumitru ar dori ca autoritatile locale sa se implice mai mult si sa urmeze exemplul celor de la FC Panciu. "Daca e sa dam un exemplu, cel mai concludent este FC Panciu. Aceasta echipa s-a organizat foarte bine, a luat jucatori de la noi, oferindu-le conditii mai bune si e la doua puncte de promovare in Liga a doua. Ii intreb pe consilierii locali, care au inceput sa se mire de ce se intimpla la Panciu, daca erau lucrurile in regula la Focsani si acesti jucatori nu plecau, unde eram acum? Oare cunoaste un consilier local citi jucatori care au evoluat la Focsani joaca foarte bine la Panciu sau ca pe banca tehnica de la FC Panciu sta chiar antrenorul Focsaniului din ultimele doua sezoane? La Panciu sint rezultate pentru ca lumea se preocupa. La noi, chiar si consilierii locali, daca ar analiza putin, nu ar putea sa nu ajunga la aceeasi concluzie - lipsa de rezultate provine din lipsa de preocupare", mai spune Dan Dumitru. Cel care a salvat fotbalul din Focsani dupa tristul episod "Ionut Chirila" cheama toti consilierii locali la stadion, acolo unde, in ultimii ani, nu au fost vazuti decit Daniel Gongu, Gabriel Padineanu si, sporadic, primarul Decebal Bacinschi. Restul consilierilor ar avea nevoie probabil de o harta a orasului pentru a gasi stadionul "Milcovul", dupa cum spun cei de la echipa. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.