Sport

Incepe returul!

Dan Chiriac
25 feb 2010 615 vizualizări
Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat brigazile pentru prima etapa a returului u situatia celor doua echipe vrincene pare a fi diferita u FC Panciu are probleme cu banii, CSM Focsani si cu antrenorii

Cele doua echipe vrincene din Liga a treia au intrat in linie dreapta cu pregatirile inaintea reluarii campionatului. Vineri , de la orele 14.00, cele doua formatii vor juca pe teren propriu in compania unor echipe mai slab clasate si pornesc teoretic cu prima sansa. Aflata pe locul patru in clasament, FC Panciu va primi replica celor de la Willy Bacau. Partida va avea loc pe stadionul din Panciu. Suprafata de joc este moale in acest moment, dupa ce zapada s-a topit, dar organizatorii spera ca fotbalistii vrinceni sa beneficieze de cele mai bune conditii la partida cu Willy. Din lotul pancenilor vor absenta Dobrescu, care a suferit o accidentare la ultimul amical disputat in compania celor de la Viitorul Ianca, dar si juniorul Tudor, care a fost lovit si a absentat pe aproape toata perioada stagiului de pregatire precompetitionala. Comisia Centrala a Arbitrilor a delegat pentru acest joc o brigada prahoveana. La centru va fi Ionut Neagu - Poenari, ajutat la cele doua linii de Emil Pascu - Magureni si Catalin Popovici - Ploiesti. Observatorul acestui joc va fi Gyula Veres - Sf. Gheorghe. FC Panciu se afla in clasament la cinci puncte de primul loc ocupat de CF Braila. Desi problemele financiare nu prea le dau pace, pancenii au un obiectiv clar pentru acest retur: sa cistige toate jocurile si sa termine pe primul loc in clasament. De altfel, cei din conducere se gindesc cel mai mult la partida de la Braila, din etapa a zecea, unde spera sa invinga si sa treaca pe primul loc in clasament. Lotul echipei da sperante ca acest obiectiv poate fi indeplinit, ramine de vazut daca se vor gasi si banii necesari pentru mentinerea jucatorilor si a antrenorilor, care par sa formeze un grup foarte unit. Transferurile din aceasta iarna a lui Feraru, Andries si Bica au intarit lotul, iar in prezent, directorul tehnic, Damian Bancila si cei doi antrenori, Sorin Haraga si Danut Bolocan, au solutii duble pentru fiecare post.


Fara antrenor, cu adversari schimbati in bine


Nu la fel de bine stau lucrurile in cazul celor de la CSM Focsani. Echipa a disputat doar patru amicale in acest an. Ultimele doua s-au incheiat cu rezultate care au tulburat foarte mult apele la nivelul echipei. Situatia este incerta si la nivelul bancii tehnice, unde nimeni nu stie cine mai este antrenor principal. Adrian Toma si Aurel Pastia se ocupa de pregatirea echipei, dar nu se cunoaste cine va fi trecut pe foaia de joc pentru ca nici unul dintre acestia nu are acest drept aprobat de catre Federatia Romana de Fotbal. "Nu putem pune pe nimeni antrenor si nimeni nu vrea sa inteleaga ca nu se mai poate in acest fel", spune Dan Dumitru, presedintele sectiei de fotbal de la CSM Focsani. Conducerea cauta solutii de compromis, dar ramine intrebarea cine va raspunde pentru rezultatele echipei. Situatiei echipei in acest moment este una foarte dificila. Aflata pe loc retrogradabil, formatia focsaneana va avea un retur infernal, daca tinem cont de faptul ca adversarele din lupta pentru evitarea retrogradarii s-au intarit foarte mult. CSM Pascani a transferat mai multi jucatori de la Poli 2 Iasi, echipa aflata pe pozitia a doua, dar care a renuntat la gindurile de promovare. De asemenea, FC 2 Vaslui, adversara de vineri a focsanenilor, ar putea beneficia de aportul mai multor jucatori de la prima echipa, inclusiv vedeta Ljubinkovic, sirbul care a facut minuni in Liga intii, dar care este in conflict cu Adrian Porumboiu. Si Ceahlaul II Piatra Neamt s-a intarit, dupa ce primarul Gheorghe Stefan a decis sa mute formatia la Piatra Neamt, pe terenul sintetic de la stadionul "Ceahlaul". In ultimii ani, nemtenii au jucat la Roznov. Ceahlaul II va avea in mod regulat jucatori de la prima formatie. Singurele vesti bune par a veni dinspre Bacau, acolo unde Aerostar a ramas cu lotul din tur si nu pare a avea prea multa forta. Nici Cetate Tg. Neamt nu s-a intarit, dar nu trebuie uitat ca jucatorii nemteni ne-au invins in tur, chiar la Focsani. Comisia Centrala a Arbitrilor a decis si brigada de arbitri care va conduce partida de vineri cu FC 2 Vaslui. La centru va fi Ionut Smeu - Braila, ajutat la cele doua linii de la Catalin Tincu - Braila si Marius Marchideanu - Braila. Observator va fi Corneliu Groza din Iasi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.