Sport

CSM Focsani a dominat Cupa Indoor

Dan Chiriac
5 feb 2010 1460 vizualizări
Grupele 1999 si 2002 au jucat finalele turneului de la Brasov u grupa 1999 a cistigat finala disputata cu Scoala de Fotbal Gica Popescu , iar grupa 2002 a pierdut ultimul act cu FC Arges

CSM Focsani a fost in prim-planul editiei din acest an a Cupei Indoor desfasurata timp de trei zile la Brasov. Formatiile de copii de la CSM Focsani s-au calificat in doua finale ale competitiei la care au participat echipe din toate colturile tarii. Turneul s-a desfasurat pe cinci categorii de virsta si este considerat printre cele mai puternice din tara. La grupa 1999, CSM Focsani pornea printre favorite, iar calificarea in finala nu a insemnat decit o confirmare a valorii. Elevii lui Alin Samoila au cistigat la pas cele trei jocuri din grupa 5 - 2 cu Universitatea Cluj, 5 - 0 cu Astra Ploiesti si 1 - 0 cu FCM Brasov. Calificata cu maxim de puncte, de pe primul loc in grupa, formatia CSM a dat piept in sferturile de finala cu Juventus Bucuresti. Budeanu de doua ori si Padineanu au marcat golurile unei victorii cu 3 - 0 pentru focsaneni. Meciul nu a avut istoric, elevii lui Samoila dominind categoric jocul. Semifinala le-a prilejuit un nou succes celor de la CSM. 3 - 1 cu Academia de Fotbal "Gica Hagi", prin trei goluri reusite de Budeanu. In cealalta semifinala, Scoala de Fotbal "Gica Popescu" a trecut cu 3 - 1 de CS Otopeni. Ultimul act le-a adus fata in fata pe CSM Focsani si Scoala de Fotbal "Gica Popescu". CSM Focsani s-a impus cu 2 - 0, la capatul celor 25 de minute de joc. Golurile au fost reusite de Budeanu, care cu sapte reusite a devenit golgeterul turneului, si Zaharia.


Locul doi in grupa, dupa aradeni


La grupa 2000, CSM Focsani a invins cu 3 - 1 pe Stars Braila, a terminat la egalitate, scor 2 - 2, cu Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi" si a pierdut cu 0-3 in fata celor de la FCM Brasov, 0 - 1 cu Kinder Mures si cu 0 - 4 cu FCM Resita. In meciurile de clasament, CSM Focsani a invins cu 2 -1 pe FC Arges si cu 6 - 5 dupa penalty-uri pe Unirea Alba Iulia . La grupa 2001/2002, CSM Focsani a cedat cu 1 - 3 in fata celor de la Atletic Arad, in primul joc, dar au reusit in cele din urma sa ajunga in finala competitiei. CSM a terminat 2 - 2 cu Otelul si 1 - 1 cu Interstar, dar a invins cu 3 - 0 pe ACS Timpa Brasov, cu 3 - 1 pe FCM Pitesti si 2 - 0 pe Petrolul, ocupind locul doi in grupa, dupa aradeni. CSM Focsani a ajuns in semifinale unde a intilnit pe LPS Vaslui. Meciul a fost echilibrat si s-a terminat nedecis, 2 - 2. Golurile focsanenilor au fost marcate de Puica - 2. La loviturile de departajare, CSM s-a impus cu 1 - 0.


Fotbalistii de 8 si 11 ani suteaza tare


In a doua semifinala, Atletic Arad, marea favorita a turneului, a fost invinsa dupa penalty-uri de FC Arges. In finala mica, aradenii au trecut cu 6 - 0 de LPS Vaslui. Finala turneului le-a opus pe CSM Focsani si FC Arges. Argesenii au cistigat cu 2 - 0, dupa cele doua goluri marcate de Focaru. Focsanenii s-au clasat in final pe locul 2, dintre cele 14 formatii participante. "Sintem singura echipa din cele 82 de participante care am avut doua formatii in finale. Asta arata ca fotbalul din Vrancea are viitor. Nu trebuie uitat ca au luat parte la aceasta competitie formatii ca FC Arges, U.Cluj, CFR Cluj, Petrolul, Academia Hagi sau Scoala de fotbal Gica Popescu. Ca o comparatie, cei de la Academia Hagi au aliniat la start patru echipe si nu au obtinut decit un loc patru. Noi am cistigat turneul la 11 ani si am jucat finala la opt ani. Performaanta trebuie inteleasa ca atare de catre autoritati pentru ca fotbalul focsanean sa fie mai mult ajutat", ne-a spus Dan Dumitru, presedintele CSM Focsani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.