Sport

Echipa de futsal, salvata de la retrogradare

Ciprian Fânaru
28 ian 2010 561 vizualizări
Criza financiara a subtiat Liga I cu trei echipe, astfel ca la capatul sezonului nici o formatie nu mai cade in esalonul secund

Formatia de futsal de prima liga CSM 2007 Focsani a scapat de spectrul apasator al retrogradarii. Explicatia? Dupa falimentul campioanei si liderului CIP Deva, alte doua formatii, Olimpic 2003 Simeria si "lanterna rosie" Politehnica Timisoara se retrag si ele din campionatul primei divizii din motive financiare. Valorosii fotbalisti ai campioanei en-titre din Deva si-au gasit deja alte angajamente, in timp ce conducerile celorlalte doua grupari nu au reusit sa faca rost de cei 70 "" 80 de mii de euro necesari ducerii la capat a sezonului in curs. Interesant este ca focsanenii si-au primit pina la urma si ultima restanta, in timp ce alte formatii din primul esalon si-au pierdut jucatorii tocmai din cauza ca au fost in imposibilitate de a plati salariile fotbalistilor. Tinind cont ca din prima liga pica doua formatii, iar CSM Focsani era penultima la incheierea turului, situatia se schimba acum radical. Gruparea focsaneana a scapat de retrogradare tocmai datorita faptului odata cu retragerea celor trei grupari, nici o formatie nu mai ia drumul ligii secunde. Glumind, echipa noastra ar putea chiar prinde play-off-ul, in cazul in care problemele financiare mai fac o victima printre competitoarele Ligii I din Romania. Dupa ce in pauza de iarna vrincenii au disputat doua jocuri amicale contra echipelor Design Brasov si KSE Tg. Secuiesc, incheiate cu scorurile de 1 "" 9, respectiv 5 "" 4, returul primei ligi bate la usa. La finalul acestei saptamini, elevii lui Petrache Gurguiatu vor face deplasarea la Galati, unde vor da piept cu United din localitate, de aceasta data intr-o partida oficiala. Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat ca brigada care va oficia la acest joc va fi compusa din Marius Mititel (Bucuresti) si Gabriel Stroe (Moreni), in timp ce rezerva, respectiv observator vor fi bucurestenii Daniel Mirea si Petre Radu. Partida contind pentru etapa a 14-a, care se va juca in sala Siderurgistul, este programata pentru simbata, 30 ianuarie, cu incepere de la ora 15.00. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.