Sport

Echipa de futsal vrea sa ramina in prima liga

Ciprian Fânaru
29 dec 2009 682 vizualizări
Dupa o toamna fara rezultate notabile, CSM Focsani incheie anul pe locul 11, retrogradabil u gruparea vrinceana va incerca sa adune cit mai multe puncte in 2010, pentru a se mentine in prima divizie de futsal

Echipa de futsal CSM 2007 Focsani a incheiat anul 2009 intr-o postura deloc comoda si destul de asemanatoare cu cea de la finele anului trecut. Deosebirea majora este data de faptul ca sistemul competitional a suferit modificari semnificative. Astfel, incepind cu sezonul in curs, prima divizie din Romania nu mai are 16 echipe, ci doar 12. Competitia este asadar mult mai acerba si la virful si la coada clasamentului. Sezonul trecut, formatia focsaneana a izbutit sa se mentina in primul esalon al tarii dupa ce a trecut prin emotiile meciurilor decisive din cadrul play-out-ului. Cu un lot care cuprinde multi fotbalisti care evolueaza si la "iarba" pentru formatia de liga a treia, CSM Focsani mai trebuie sa depaseasca si dificultatile cu banii si imposibilitatea de a face transferuri de marca. Misiunea de mentinere in prima liga parea la startul sezonului in curs una extrem de dificila, in conditiile in care multe dintre competitoare au in componenta "stranieri" de calitate, majoritatea provenind din Brazilia si Portugalia. Una dintre asemanarile incontestabile cu anii trecuti este divizarea vizibila a primei ligi in doua parti valorice. Echipele considerate mai accesibile si de la care vrincenii spera sa adune punctele salvarii sint Poli Timisoara, Spicom Sf. Gheorghe, Clujana Cluj-Napoca si Olimpic Simeria. Finalul lui 2009 gaseste formatia focsaneana pe penultima pozitie, a 11-a, cu 7 puncte acumulate, implicata serios in lupta pentru salvare.


Au pierdut multe meciuri pe final


Debutul in sezonul 2009/2010 nu a fost unul de care vrincenii sa-si aduca aminte cu placere. Inaugurarea noului echipament a coincis cu un descurajant 1 "" 7 contra Concordiei Chiajna, diferenta fiind stabilita insa pe final. Focsanenii au continuat sa riste, dar au luat o noua bataie, la indigo, 1 "" 7, in deplasarea de la Tg. Mures, cu City"â„¢us. Un meci mult mai reusit a fost izbutit in runda a treia, cind CSM a pierdut la limita "acasa", 3 "" 4, contra destul de puternicei United Galati. Partida a fost transmisa de postul tv Sport 1. Elevii lui Petrache Gurguiatu au fost cit pe ce sa simta gustul victoriei in runda a patra, cind au dat cu piciorul unei sanse mari si au terminat la egalitate, scor 6 "" 6, la Simeria. A urmat un alt meci in mare parte reusit, care se putea incheia cel putin cu o remiza, stricat insa de arbitrul Captan, care i-a inlesnit redutabilei ACS Odorheiul Secuiesc un succes la un gol diferenta, 3 "" 2. Dupa ce jucase in mai multe rinduri la Polivalenta din Focsani, nationala de futsal a Romaniei a schimbat in ultimul moment locul de disputare a amicalului cu Ucraina. Disputa din noiembrie a avut loc in cele din urma la Buzau, iar microbistii nu s-au mai bucurat de un meci international. Urmatoarea partida a focsanenilor a fost de fapt o demonstratie de forta a campioanei CIP Deva in fata publicului focscanean, scorul final aratind un clar 2 "" 9. Au urmat meciurile impotriva contracandidatelor la retrogradare. Primul a fost pierdut din pricina ratarilor, 3 "" 6 la Piatra Neamt, iar derby-ul suferintei contra Spicom Sf. Gheorghe a consemnat primul succes al stagiunii, 1 "" 0. Din pacate, dezamagirea a venit imediat dupa un 2 "" 8 la Cluj, intercalat cu un clar 9 "" 4 in fata mai slab cotatei Poli Timisoara, care a venit la Focsani cu lotul incomplet. A fost apoi pe final de an o trezire la realitate compusa din 3 "" 10 la Brasov, 0 "" 8 contra Concordiei Chiajna si 2 "" 8 cu City"â„¢us Tg. Mures. Desi unele scoruri pot parea catastrofale, majoritatea partidelor au fost decise pe final, cind formatia vrinceana a inregistrat un recul. In afara de antrenorii Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu, la Gala Sportului Vrincean au fost premiati pentru activitatea de la futsal primii trei jucatori ai anului: Valentin Toader, Florin Sararu si Octavian Bucataru. Prima disputa oficiala din 2010 a formatiei de futsal este programata la finalul lunii ianuarie, atunci cind CSM Focsani va infrunta pe United Galati. Punctele sint mai mult decit necesare pentru indeplinirea obiectivului, anume evitarea ultimelor doua pozitii ale clasamentului, care duc in liga secunda. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.