Sport

An bun si pentru echipa de volei

Ciprian Fânaru
24 dec 2009 760 vizualizări
Bornele anului 2009 sint promovarea in prima liga si meciurile impotriva marilor forte ale campionatului u dupa Craciun, voleibalistele vor pleca intr-un cantonament montan in statiunea Cheia

Formatia de volei feminin CSM 2007 Focsani a avut parte de un an 2009 bun, daca luam in considerare faptul ca au reusit performanta de execeptie de a promova in premiera in primul esalon valoric al tarii. Izbinda accederii in prima liga a fost cu atit mai laudabila cu cit bugetul a fost unul mult redus fata de echipele cu pretentii din Romania. Aceleasi dificultati fiananciare plus neintarirea lotului cu nume grele au dus la o clasare in coada clasamentului la sfirsit de an. Focsaniul a transferat totusi in vara nu mai putin de patru jucatoare, o campanie mult mai reusita comparativ cu cea a altor cluburi, cel putin din punct de vedere numeric. Focsanencele ierneaza insa pe ultima pozitie, cu doar 10 puncte acumulate, dar cu un meci mai putin disputat, restanta cu ocupanta locului secund Tomis 2004 Constanta. Destul de ingrijorator este faptul ca elevele lui Marian Radulescu nu au reusit nici o victorie in cele zece meciuri disputate in aceasta toamna. Cele 10 puncte strinse in aceasta toamna au venit in urma tot atitor infringeri, sistemul de punctaj de la volei presupunind cistigarea unui punct si in cazul unui insucces. Unele dintre cele mai reusite partide ale formatiei vrincene au fost cele jucate impotriva colegei de suferinta IOR Bucuresti si Stiintei Bacau, in timp ce la polul opus poate fi trecuta intilnirea de pe teren propriu contra celor de la Dinamo Bucuresti. Cu toate ca situatia din clasament nu pare deloc roza in acest moment, trebuie amintit faptul ca, in retur, voleibalistele focsanence au programate meciurile considerate mai usoare acasa.


Cantonament la Cheia


Incepind cu cea de-a treia zi de Craciun, echipa de volei a Focsaniului va efectua un stagiu de pregatire in statiunea Cheia, din judetul Prahova. Este posibil ca pe durata acestui cantonament, gruparea vrinceana sa dispute si jocuri de verificare in compania formatiei CSM Bucuresti. Potrivit calendarului competitional stabilit de federatia de specialitate, voleibalistele vor juca primul meci din 2010 in fata propriilor suporteri. Pe 9 ianuarie, in Sala Polivalenta din Focsani va veni cealalta nou-promovata in Divizia A1, IOR Bucuresti, cu care focsanencele s-au luptat si sezonul trecut pentru promovare. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.