Sport

Karateka vrinceni au luat lectii de la maestri internationali

Ciprian Fânaru
9 oct 2009 1165 vizualizări
Rin Grand Hotel din Bucuresti a gazduit intre 1 si 4 octombrie un Seminar International pentru Instructori Taekwondo WTF,organizat de catre ETU (European Taekwondo Union) si Federatia Romana de Taekwondo WTF, unul dintre cele mai mari evenimente din lumea artelor martiale de anul acesta din tara noastra.

Seminarul a fost onorat cu prezenta de Marele Maestru coreean Kang Shin Chul, centura neagra 9 Dan Taekwondo WTF, o legenda vie a artelor martiale pe plan mondial, remarcabil prin acuratetea tehnicilor si idol al multor generatii de luptatori. La eveniment au luat parte doi antrenori focsaneni de taekwondo WTF: Cristi Malureanu "" centura neagra 4 Dan si Adrian Dochioiu - centura neagra 2 Dan. Au fost 50 de participanti din 15 tari membre ale ETU, la ceremonia de inminare a diplomelor fiind prezent si recent numitul ambasador al Republicii Coreea la Bucuresti. Maestrul Chul, venit pentru prima oara in Europa de Sud-Est intr-un stagiu de pregatire, a impresionat atit prin prezenta, cit si prin modestie si prin tehnica pe care a demonstrat-o, in ciuda faptului ca a depasit virsta de 50 de ani. La seminar au fost prezenti alti doi iranieni, elevi de-ai maestrului, stabiliti actualmente in Olanda, respectiv Anglia, care au infiintat cluburi puternice in tarile respective. Antrenamentele s-au desfasurat timp de 4 zile, cite 6 ore pe zi, despartite de o pauza de doua ore.


Costum vechi de 25 de ani


"Maestrul ne-a uimit din prima clipa cind a intrat in sala de antrenament! In timp ce noi toti ceilalti ne-am prezentat cu echipament produs de cele mai cunoscute brand-uri in domeniu, maestrul a intrat in sala cu un dobok (costum de antrenament) vechi de 25 de ani, ros pe la mineci si la guler in urma sutelor de ore de antrenament, mentionind faptul ca valoarea unui antrenor de arte martiale e data de vechimea costumatiei de antrenament, simbol al experientei acumulate. Centura purtata era la a treia generatie de maestri, confectionata manual, in jurul anului 1900 si isi pierduse in timp culoarea, dar care, cu siguranta, avea o valoare inestimabila. Marele maestru si sotia sa au fost foarte uimiti cind au auzit ca in Romania artele martiale se practica din pasiune si, am putea spune fara sa gresim, dintr-o doza de nebunie, uneori nefiind nici macar un "job part-time", spre deosebire de alte tari, unde meseria de antrenor iti ofera satisfactii materiale depline", spune Adrian Dochioiu, care este si inspector in cadrul Biroului de Ordine Publica de la IPJ Vrancea. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 11 ore, 37 minute, 26 secunde
Puteti invata -tehnici *pentru picioare *pentru maini *Speciale *de auto-aparare *pentru sabie *pentru caderi *pentru spargeri *etc http://arte-martiale-coreene.blogspot.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.