Sport

Suporterii de la Vidra au pus prea multa pasiune pentru echipa lor

Ciprian Fânaru
30 iun 2009 1043 vizualizări
300 de vidreni si-au sustinut echipa la meciul din Cupa Romaniei

Dupa atitia ani in care fotbalul a lipsit de la Vidra, meciul din semifinala judeteana a Cupei Romaniei a stirnit un entuziasm real in rindurile microbistilor din localitate. Acestia au venit cu mic cu mare la Focsani. Unii cu un microbuz inchiriat special, altii pe cont propriu, aproximativ 300 de vidreni au tinut sa-si incurajeze echipa in competitia knock-out, mai ales ca penultimul act se juca pe stadionul Milcovul. Unul dintre acestia a lansat chiar o gluma, intrebindu-i pe cei prezenti daca a mai ramas cineva acasa, in Vidra. Contrar imaginii generale proaste lasate la final de citiva "ultrasi" mai turbulenti, cei mai multi dintre spectatorii veniti de la Vidra au fost civilizati, exprimindu-si intr-un mod pasnic nemultumirile. Majoritatea legate evident de maniera de arbitraj a centralului, care in afara de cartonasele rosii aratate in opinia acestora prea usor, nu a vazut infractiuni clare, precum trageri de tricou sanctionabile cu galben. Destui suporteri, de la persoane aflate in conducerea unor institutii, precum Costel Marica, la profesori sau electricieni, si-au vazut entuziasmul anulat de erorile arbitrilor si de irascibilitatea propriilor jucatori, explicabila partial daca tinem cont ca miza intilnirii era calificarea in finala. Aceasta a facut ca finalul de meci sa scoata la iveala scandari de frustrare, gen "hotii, hotii!", iscate si de derularea ostilitatilor din teren, care au aratat o echipa a Vidrei superioara adversarului FC Dumitresti. Nervozitatea de la sfirsitul jocului poate fi explicata astfel prin faptul ca spectatorii de la Vidra au suportat cu greu ca echipa adversa sa invinga, stare de fapt la care, spun ei, a contribuit si arbitrajul. Mai ales ca isi pusesera toate sperantele in formatia infiintata special pentru Cupa Romaniei. Hazul a fost asigurat de indicatiile tactice date de-a lungul partidei de unii dintre spectatori si de sloganurile amuzante cu iz vechi ale micutei galerii, care arareori s-au concretizat in indemnuri la violenta. (Ciprian FANARU)


Cei de la Vidra acuza maniera de arbitraj

Finantatorul de la Dany Trans Vidra, Daniel Morosanu, a pus esecul pe seama arbitrajului, sugerind totodata ca imperecherea echipelor din semifinale ar fi fost influentata de Stelele Vrancei, echipa creata de asemenea special pentru a juca in Cupa Romaniei. "In primul rind arbitrajul a fost unul jalnic. Ne-a stricat jocul, prin eliminarea lui Ciobotaru, pentru ca noi dominam categoric, in plus si-a batut joc si de cei trei sute de suporteri vidreni care au venit la meci. Au fost citeva faulturi comise de jucatorii de la Dumitresti, dupa care centralul i-a averizat verbal si de trei-patru ori, dar nu le-a aratat cartonasele pe care le meritau. Cupa nu-i o competitie in care Stelele sa joace chiar asa cum vor. Chiar daca am fi trecut de formatia din Dumitresti nu m-as fi prezentat la finala contra lor, deoarece in viziunea mea ei nu sint stele. Ii felicit pe cei din Dumitresti, dar oricum nu vor putea trece de Stele fiindca vor pati acelasi lucru ca noi. Eram sigur ca se dorea eliminarea noastra pentru ca asezarea geografica n-a fost cea corecta atunci cind s-au ales semifinalele. Desi am facut demersuri pentru a concesiona un teren si a inscrie echipa in toamna in campionat, aceasta competitie mi-a lasat un gust amar. Ma gindesc sa nu mai inscriu formatia, deoarece nu e corect ca la un moment dat , cind ajungi la sfirsitul campionatului, arbitrajul sa strice munca si efortul depus", si-a expus punctul de vedere Daniel Morosanu. (C. F.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.