Sport

Focsaniul are echipa de aur la gimnastica

Ciprian Fânaru
26 mai 2009 1071 vizualizări
CSS Focsani s-a impus in concursul pe echipe, devansind cluburile din Deva si Constanta u bilantul de la campionatul national de copii este de cinci medalii, doua de aur, doua de argint si una de bronz

Gimnastica focsaneana si-a confirmat inca o data, daca mai era nevoie, valoarea si apetenta pentru marea performanta. Micutele sportive de la Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani au fost incoronate campioane nationale la categoria de virsta copii I si II, 9 si 10 ani. Puternica competitie derulata la sfirsitul saptaminii trecute la Buzau a adunat la start 17 echipe din intreaga tara, citeva dintre acestea avind chiar drept obiectiv "detronarea" formatiei focsanene. Rezultatul de exceptie obtinut de gimnastele din Vrancea capata astfel o si mai mare conotatie, presiunea resimtita de acestea de-a lungul concursului fiind un impediment in plus, care din fericire nu le-a oprit din cursa pentru cea mai stralucitoare medalie. "In ciuda faptului ca arbitrajul ne-a tras in jos, in cele din urma a iesit campioana cine trebuia si cine a meritat a fost pe podium", ne-a spus directorul CSS Gimnastica, profesoara Adriana Lescovar. Evolutia aproape fara cusur a sportivelor noastre nu le-a lasat sanse prea mari adversarelor, singura ratare mai semnificativa apartinindu-i Oanei Spinu, la sol, venita in urma relaxarii, in timp ce parcursul la birna a fost unul fara greseala. Cea care a contribuit serios la clasarea echipei pe prima treapta a podiumului a fost Diana Damian, medaliata cu aur la sol si, performanta deosebita, argint la toate aparatele, in timp ce Dora Vulcan a fost a treia la individual compus. Emotionata, Diana a spus ca se simte bine si este bucuroasa pentru titlurile cucerite.


Focsaniul, din nou peste Deva si Onesti


Locul al doilea in intrecerea echipelor l-a ocupat CSS Cetate Deva, club puternic si cu traditie, iar bronzul a revenit Farului Constanta. "Emotiile au fost mari, presiunea de asemenea deoarece ne aparam titlul national cucerit la campionatele scolare. Foarte multa lume a fost uimita ca Focsaniul a cistigat, mai ales ca bataia pentru medalii a fost mare, numarul participantilor ridicindu-se la peste 120", ne-a precizat si antrenoarea Nicoleta Raducan. Cele sase merituoase campioane sint Oana Spinu, Aida Orhean, Diana Damian, Dora Vulcan, Malina si Ana Postolache. Cea de-a doua echipa de la CSS Focsani inscrisa in concurs s-a clasat pe locul al noualea si le are in componenta pe Irina Postolache, Georgiana Gorie, Sorina Radu, Eliza Ciobotaru si Madalina Racos. Titlul national este cu atit mai valoros cu cit "concurenta" a fost reprezentata de cluburi precum cele din Deva, Constanta, Ploiesti, Sibiu, Cluj, Onesti ori Birlad. Colectivul de antrenori care le-a indrumat pe gimnaste pe drumul marii performante e format din Adriana Lescovar, Carmen Smeu, Florin Rosioru, Nicoleta Raducan, Doina Vulcan, Mariana Dragan si Ion Vulcan. Una dintre cele opt arbitre care a oficiat la Buzau a fost focsaneanca Jenica Cherciu. Urmatoarea competitie, campionatul national, va avea loc la Bacau, in perioada 12 "" 15 iunie. Maria Rauta si Denisa Nastase vor intra atunci in calificari la nivelul III, iar Andreea Rotaru la nivelul IV, pentru Campionatul National care va fi gazduit in toamna de Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.