Sport

Bazele de antrenament din Focsani si Adjud sint la pamint

Dan Chiriac
10 apr 2009 1794 vizualizări
Bazele sportive ridica probleme in tot judetul, iar sportivii se accidenteaza adesea din cauza lipsurilor u in schimb, Sala Polivalenta din Focsani poate gazdui cu brio si o competitie internationala

Directia pentru Sport Vrancea si-a prezentat ieri bilantul pe anul 2008. Acelasi lucru l-a facut si singurul club departamental din judet, CS Unirea Focsani. La sedinta au luat parte reprezentantii Primariei Focsani, dar si Ana Maria Sintie, consilier in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului. Petre Plopeanu, seful DTS Vrancea, a dat citire rezultatelor obtinute de institutia pe care o conduce in 2008, in timp ce contabilul a prezentat situatia financiara din care reiese ca nu exista datorii in acest moment. Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani, a prezentat rezultatele sportivilor sai. La actiune au luat parte sefii mai multor structuri sportive din judet, printre care Gheorghe Catrinescu, directorul CSS Adjud, Stan Gheorghiu, presedintele AJF Vrancea, sau Mihai Petrut, directorul LPS Focsani, dar si o serie de profesori de la CS Unirea Focsani sau LPS Focsani. Problemele ridicate de cei prezenti au tinut in mare masura de starea bazelor sportive. "Nu avem in acest moment nici o pista de atletism unde sa organizam un concurs judetean, nu vorbesc de cele nationale. Sportivii nu au o pista in aer liber unde sa se pregateasca. Alergam la stadionul Tineretului, acolo unde avem o pista masurata, de 400 de metri, dar care, ca suprafata, nu are nici o legatura cu o pista de concurs. Pe deasupra, de multe ori, in cele trei ore de antrenament, oamenii care alearga individual o fac pe linga noi. Avem nevoie ca aceste trei ore sa fie numai pentru noi, iar cetatenii sa alerge in restul zilei", a spus profesorul Gica Alexandrescu, de la sectia de atletism a LPS Focsani. Directorul liceului a tinut la rindul sau sa solicite un ajutor pentru montarea parchetului in sala de sport. "Aceste sali de sport de tip "Nastase" sint foarte bune pentru scoli, dar pentru sportul de performanta nu prea. Suprafata este foarte proasta. Practic, aceasta este beton acoperit cu un strat foarte usor de linoleum. Din acest motiv, in acest an am avut doi sportivi de lot national care s-au accidentat grav si astfel am ratat calificarea la turneul final", a spus directorul Mihai Petrut. Acesta s-a plins si de faptul ca Centrul de Excelenta la rugby, care functioneaza in cadrul liceului, nu primeste nici un fel de finantare din partea celor care l-au infiintat.


"Iesim la pensie si tot nu vom vedea sala ridicata!"


Si directorul de la CSS Adjud, Gheorghe Catrinescu, a amintit de sala de atletism care urma sa fie construita in Adjud. "Iesim noi la pensie si tot nu vom vedea sala ridicata! Desi stilpii exista, iar Iolanda Balas, de la Federatia de Atletism, si-a oferit ajutorul pentru terminarea acesteia, primaria nu a facut nimic pentru finalizarea constructiei. Stadionul se duce de ripa, s-a facut acolo spalatorie, iar acum vor sa faca supermarket. Nu ar fi exclus ca peste citiva ani sa vedem si o vila la centrul terenului", a spus Gheorghe Catrinescu. Toate aceste probleme au fost notate constiincios de consilierul Ana Maria Sintie, care a promis ca le va transmite mai departe in speranta ca se vor misca lucrurile. "Este bine ca ati modernizat Sala Polivalenta, pentru ca multe competitii nationale nu veneau aici din cauza conditiilor existente, dar e nevoie sa punem la punct toate bazele sportive", a spus Sintie. Sala Polivalenta a fost modernizata in 2008, aici existind o moderna instalatie de iluminat. De asemenea au fost refacute vestiarele, suprafata a fost revopsita iar la geamuri au fost montate draperii pentru o mai buna vizibilitate a sportivilor in timpul zilei. (Dan CHIRIAC)


Inca trei Asociatii Judetene in Vrancea


Directorul DTS Vrancea, Petre Plopeanu, a apreciat ca fiind foarte buna colaborarea cu cele opt asociatii judetene care functioneaza in acest moment in Vrancea. Sporturile care au constituite asociatii judetene sint atletism, baschet, handbal, rugby, sah, judo, fotbal si sportul pentru toti. De asemenea, alte trei sporturi si-au manifestat intentia de a creea asociatii judetene. Acestea sint boxul, voleiul si artele martiale. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.