Sport

Centrul de excelenta in sah la Focsani

Ciprian Fânaru
20 feb 2009 1816 vizualizări
Acesta functioneaza la Colegiul Unirea si ii reuneste pe cei care preactica sporturile mintii

De aproximativ o luna, iubitorii sahului din Focsani beneficiaza de existenta unui "centru de excelenta". Acesta s-a infiintat in baza unui protocol de colaborare intre Colegiul National "Unirea" si Clubul Sportiv Olimp Sah Focsani, reprezentate de directorul Cornel Noana, respectiv profesorul Mihai Strimbu. Centrul functioneaza lunea, miercurea si joia, intre orele 18.00-20.00. In primele zile de «functionare» au fost testati, selectati si pregatiti elevi din clasele I-VIII cu aptitudini sahiste deosebite, iar in zilele din weekend se desfasoara alternativ pentru copii, juniori si seniori competitii, antrenamente, vizionari ale unor partide online, prezentare de carte sau aducerea la cunostinta iubitorilor de sah a unor reglementari noi. In plus, au loc si discutii despre sportul mintii. Martea este rezervata iubitorilor de bridge, un alt sport al inteligentei. Spatiul destinat acestor activitati este dotat cu tot ce este necesar studierii sahului si documentarii: calculator conectat la internet, ecran de proiectie video, imprimanta, seturi de sah, ceasuri de control al timpului, literatura de specialitate, buletine informative ale Federatiei Romane de Sah si regulamente. Deschiderea festiva a centrului a avut loc pe 23 ianuarie, cu ocazia zilelor Colegiului Unirea, iar prima competitie importanta, campionatul judetean de sah pentru juniori mari, s-a desfasurat la jumatatea lunii februarie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.