Sport

In sfirsit, sportul va fi o prioritate pentru guvernanti

Ciprian Fânaru
31 dec 2008 650 vizualizări
spune Petre Plopeanu, directorul Directei pentru Sport

Directia pentru Sport Vrancea se afla intr-o pozitie buna la momentul bilantului. S-a achitat destul de bine de sarcinile avute pe parcursul anului, sprijinind pe cit posibil miscarea sportiva din judet. Cea mai importanta si solicitata locatie din Vrancea destinata sportului, Sala Polivalenta din Focsani, este in administrarea Directiei pentru Sport. Aceasta a beneficiat in anul 2008 de lucrari de reparatii si intretinere, cea mai importanta lucrare fiind inaugurarea unui iluminat performant, indispensabil de fapt desfasurarii in conditii optime a partidelor disputate de echipele focsanene. O alta schimbare importanta a fost renovarea vestiarelor, echipele noastre si oaspetii putindu-se bucura de acum de conditii decente. In anul din care a mai ramas numai o zi, Sala Polivalenta a fost gazda si gazda unor activitati sportive pentru care institutia nu a perceput taxe de inchiriere. Un alt exemplu de activitate l-a reprezentat Olimpiada Sportului Scolar, in cadrul careia elevii de gimnaziu s-au intrecut la fotbal intr-un cadru organizat. Petre Plopeanu, directorul DS Vrancea gaseste drept reusit anul 2008. "A fost un an bun per total, un an in care am avut fonduri suficiente. Acest lucru a fost desigur benefic si pentru baza materiala. La realizari pe latura sportiva a fost performanta deosebita reusita de FC Panciu, anume promovarea din divizia judeteana in Liga a treia", considera directorul Petre Plopeanu.


"E bine ca sportul va fi pe lista de prioritati"


Faptul ca orasul are formatii de seniori la fotbal, handbal, volei, baschet, futsal este incadrat la realizari de directorul DS Vrancea, care saluta si aparitia unui minister al sportului in noul cabinet Emil Boc. "Un alt lucru cu care putem sa ne mindrim este numarul de echipe de seniori de sub tutela CSM 2007 Focsani. Clubul a reusit sa tina cinci echipe de seniori care sa reprezinte judetul nostru in competitiile sportive. De la anul care vine astept lucruri pozitive. Un aspect care ma bucura este faptul ca, dupa declaratiile noilor guvernanti, sportul figureaza in sfirsit pe lista de prioritati a celor aflati la cirma tarii. Binevenita este si reinfiintarea unui Minister al Tineretului si Sportului, de care era nevoie, pentru ca din 2003 se desfiintase acest portofoliu. Consider ca in anul 2009 va mai bine, mai ales ca, din ce am observat, sportul va fi mai bine vazut si va avea de partea sa si un minister", ne-a mai spus Petre Plopeanu. Sa speram ca anul 2009 va aduce sustinerea financiara de care este nevoie pentru a oferi posibilitatea echipelor de handbal masculin si volei fete, de exemplu, sa se lupte cu sanse reale la promovarea in esaloanele superioare. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.