Sport

Politistul care stie sa dea cu pumnul si in sala si la «mascati»

Dan Chiriac
9 oct 2008 1748 vizualizări
A imbinat perfect lupta din sala de sport cu serviciul la "mascatii" u Agentul de politie Catalin Marin face sport de performanta si imobilizeaza cei mai periculosi infractori din judet

Agentul de politie Catalin Marin a cistigat titlul national la kick-boxing, dar totodata este si un politist de baza la Detasamentul pentru Interventie Rapida din cadrul IPJ Vrancea. Catalin Marin are 22 de ani si s-a apucat de sport in urma cu sase ani, cind s-a inscris la clubul Nidan Focsani. Sub indrumarea tehnicianului Danut Plesa a inceput kick-boxingul care ia adus si satisfactii. Ultima zilele trecute, cind a devenit campion national la campionatul national de kick-boxing, versiunea full-contact "De un an de zile m-am inscris si la box, la CS Unirea Focsani. Boxul va ramine insa doar pentru mine, performanta voi face doar la kick-boxing", ne-a spus Catalin Marin. Acesta a reusit inca de la 17 ani sa cucereasca o medalie de bronz la campionatele nationale de first contact. "Dupa aceea nu am luat parte la prea multe concursuri pentru ca nu am avut timp. M-am inscris la Scoala de Politie de la Cimpina, iar sportul a ramas putin in urma. Acum a venit performanta de la nationale, unde am cistigat titlul la full-contact. Aici sint permise serii de lovituri nenumarate, spre deosebire de first-contact unde sint permise doar 2-3, maxim patru lovituri intre combatanti. Ma gindesc pentru viitor la nationalele urmatoare, pentru ca e greu la europene sau mondiale, unde trebuie foarte mult timp si antrenamente. Pe deasupra nu sint bani pentru a merge la asemenea competitii", spune Catalin Marin.


"Le e teama de noi"


Catalin Marin ne-a povestit si despre activitatea sa la "mascati", un compartiment special din cadrul Politiei, aflat la dispozitia inspectorului sef, si in care lucreaza doar politisti special antrenati. "Lumea are o oarecare teama cind ne vede. Prezenta noastra conteaza foarte mult, pentru ca lumea se intimideaza si nu are reactii agresive. Au mai fost cazuri cind anumite persoane au incercat sa reactioneze, dar au fost imobilizate imediat. Faptul ca multi dintre noi facem sport, judo, karate, in general sporturi de contact, ne-a ajutat foarte mult sa ducem la bun sfirsit misiunile, desi in unele am fost nevoiti sa folosim ce-am invatat la sport pentru imobilizare", ne dezvaluie tinarul politist. Acesta spune ca antrenamentele fizice nu lipsesc nici la locul de munca. "Si la Politie facem doua ore de pregatire fizica, exercitii de autoaparare sau de sport de contact, lucru care ne ajuta mult in misunile pe care le avem. Putem imbina foarte bine sportul cu munca, mai ales ca si programul nostru este unul permisibil", a adaugat Catalin Marin, caruia ii plac la nebunie ambele activitati. (Dan CHIRIAC)


Politistii se lupta la Focsani


Sala Polivalenta din Focsani va gazdui saptamina viitoare etapa nationala a Campionatului Ministerului Internelor si Reformei Administrative la arte martiale, care va reuni cei mai buni sportivi cu uniforma. Competitia, organizata cu sprijinul Directiei pentru Sport Vrancea, va avea loc de miercuri pina vineri si va aduna la start cei mai buni practicanti ai sporturilor de contact din cadrul MIRA. De competitie se va ocupa atleta Monica Iagar care activeaza in cadrul ministerului si este legitimata la Clubul Dinamo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.