Sport

CSM Focsani, start spre Liga a doua

Dan Chiriac
25 iun 2008 617 vizualizări
focsanenii au facut ieri o prima miscare dupa minicvacanta u Costel Rosu va pleca la Braila, dar nu pe gratis u echipa de futsal va juca in Liga a doua u Dan Dumitru a pregatit trei variante de buget pentru sezonul viitor

Echipa de fotbal CSM Focsani a demarat pregatirile pentru noul sezon competitional care va debuta pe 15 august. Ieri, la orele 10.30, la stadionul Milcovul au venit 18 jucatori, singurul absent fiind Catalin Curteanu. Acesta nu a dat nici un semn si nu a anuntat motivele intirzierii sale. Cei 18 care au efectuat un prim antrenament, sub comanda antrenorului interimar Aurel Pastia, au fost: Ivanciu, Toader, Craciun, Gurguiatu, Sararu, Nistoroiu, Kaluda, Bucataru, Covaci, Riscu, Dumitru, Radu, Patrascu, Mindrescu, Constantinescu, Savulescu, Lazar si Voinea. Un alt jucator din lotul focsanenilor va pleca la Braila. Costel Rosu a venit ieri dimineata la stadion si a vorbit cu Dan Dumitru, presedintele CA al CSM Focsani, despre transferul sau la CF Braila. Acestuia i-a fost promis un apartament din partea sefului Consiliului Judetean Braila pentru a juca la formatia de pe malul Dunarii. "Nu putem sa-i dam drumul gratis lui Rosu, un fotbalist foarte bun, dar care a luat 3.500 de dolari de la Focsani si nu a evoluat decit patru luni la noi. In aceste conditii, nu vrem sa-i punem bete-n roata lui Rosu, care va pleca la Braila contra sumei de 3.500 de dolari, daca suma va fi achitata pe loc, sau 4.000 in cazul platii in rate", a precizat Dan Dumitru termenii in care il poate «elibera» pe jucator. La finalul antrenamentului de ieri, jucatorii focsaneni s-au impartit in doua si au incins o partida de fotbal. Verzii au trecut cu 7 - 6 de portocalii. Antrenamentele vor continua la Stadionul Milcovul, urmind ca in zilele urmatoare sa fie stabilita data si locatia cantonamentului.


Obiectiv - locul 1


Intr-o scurta conferinta de presa, Dan Dumitru si directorul sportiv Ovidiu Rusu au vorbit despre obiectivele echipei in acest sezon. Atit echipa de fotbal, cit si cea de futsal vor avea ca obiectiv in acest an promovarea in esalonul superior. "La lotul care este la Focsani, cu noua titulari - seniori de la Liga a doua, nu putem sa ne gindim decit la locul 1. Ce va fi dupa ce vom ocupa aceasta pozitie ramine de vazut. Nu putem vorbi de promovare si apoi de un nou sezon la Liga a doua plin de incertitudini. Ne este indiferent in ce serie vom fi repartizati. Si in C1 si C2 ne cunoastem adversarele si nu avem cum sa nu obtinem locul 1", a spus optimist Dan Dumitru.


Trei variante de buget


Dan Dumitru s-a intilnit ieri si cu primarul Decebal Bacinschi, cel care a promis ca echipa de fotbal va fi sustinuta in continuare de municipalitate. Inainte de turul doi de scrutin, Bacinschi chiar declarase ca isi doreste o echipa formata din localnici. Acest lucru este pe cale sa se realizeze, daca tinem cont ca in acest moment in lotul CSM-ului se afla doar trei jucatori din alte judete. Curteanu, Sararu si Riscu pot fi insa considerati focsaneni cu sufletul, dupa ce au dus greul la aceasta echipa si in campionatele trecute. In acest context, Dan Dumitru a realizat trei variante de buget pentru sezonul 2008/2009. "Prima prevede un buget de 9 miliarde de lei vechi, aici fiind incluse si echipele de juniori republicani si promovarea echipei mari in Liga a doua. Cea de-a doua se reduce la 6,5 miliarde de lei si nu include formatiile de juniori. In cel de-al treilea caz bugetul de 4,5 miliarde de lei vechi ar presupune o pozitie la mijlocul clasamentului pentru echipa de seniori si absenta din campionat a celor de juniori", a mentionat Dan Dumitru.


Se cauta un antrenor


CSM Focsani are nevoie de un antrenor pentru a putea juca in Liga a treia. Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal prevede ca o echipa care nu are antrenor cu licenta A sa nu poata avea timp de trei etape decit medic si masor pe banca de rezerva, iar dupa a patra etapa sa nu mai fie programata la meci. "Chiar daca am vrea sa fim cu inima localnici, nu putem. In Vrancea nu avem nici un antrenor cu licenta A, asa incit va trebui sa cautam in alta parte pentru a nu risca neprogramarea la meciuri. Avem deja citeva nume, dar pina cind vom reusi o negociere, antrenamentele vor fi conduse de Aurel Pastia", a mai spus Dumitru. Desi oficialul echipei s-a ferit sa pronunte vreun nume, cea mai vehiculata varianta este cea a preluarii echipei de catre Damian Bancila, antrenorul lui FCM Birlad. Acesta este vrincean si a jucat cu citiva ani in urma la Unirea Focsani.


Futsalul in liga a doua


Futsalul va reveni la Focsani in acest sezon competitional, iar din septembrie CSM Focsani va evolua in Liga a doua. Intre echipa de fotbal si cea de futsal va exista o strinsa colaborare, jucatorii urmind sa joace la ambele echipe. Principalul echipei de futsal va fi Petrache Gurguiatu. Obiectivul declarat este promovarea pe prima scena a futsalului romanesc, acolo unde echipa a mai jucat in urma cu doua sezoane. De altfel, futsalul a prins foarte bine la Focsani, facind de multe ori tribune pline in Sala Polivalenta. Suporterii focsaneni au cerut insistent pe tot parcursul anului trecut reinfiintarea acestei ramuri sportive, care a adus multe satisfactii in cei trei ani de activitate.


Panciu - un adversar ca oricare altul


Presedintele CA al CSM Focsani a spus ca cealalta formatie vrinceana din Liga a treia, FC Panciu, va fi privita ca o simpla adversara in campionatul 2008/2009. "Noi am colaborat bine cu echipa din Panciu in sezonul trecut, dar anul acesta nu va fi decit un adversar ca oricare altul in drumul nostru spre primul loc", a spus Dan Dumitru. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.