Sport

FC Panciu a batut vedetele

Dan Chiriac
2 iun 2008 1407 vizualizări
FC Panciu - FC Vaslui II 1 - 0 (0 - 0), pe stadionul "Aerostar" din Bacau, in barajul pentru promovare in Liga a treia u FC Panciu si CSM Focsani se vor intilni in campionatul viitor

FC Panciu a reusit o promovare spectaculoasa dupa ce s-a distrat cu o echipa mult prea laudata inaintea partidei. FC II Vaslui a aliniat la startul partidei de la Bacau sapte jucatori de la Liga intii, care nu au putut sta in ghete timp de 90 de minute si nu au tras nici un sut pe spatiul portii lui Ionel. Vasluienii au dovedit ca sint fotbalisti doar cu numele, caci nu prea au ajuns la poarta pancenilor. Vrincenii au ratat in teren 11 ocazii de poarta, dintre care patru clare, in situatie de singur cu portarul. Dupa aspectul jocului, elevii lui Serea puteau cistiga lejer meciul, cu 4 sau 5 - 0.


Sapte autocare venite de la Panciu, unul de la Adjud si citeva zeci de masini de la Focsani au facut ca vrinceni sa se simta ca acasa la Bacau. Au fost aproape o mie de vrinceni care au umplut tribuna a doua a stadionului "Aerostar" si i-au eclipsat pe cei citiva suporteri veniti de la Vaslui. Cu finantatorul Adrian Porumboiu in tribuna, vasluienii au intrat in teren cu nasul pe sus. Considerau ca nimic, si cu atit mai putin niste copii de la Panciu, nu poate sta in calea unor jucatori precum Balace - fost la Poli Timisoara si Dinamo, Bogdan Panait - fost la Steaua, Neagu , Buhaescu, Ivan, Pavel, Pirv - toti cu aparitii la FC Vaslui sau a fostului nemtean, Botez. Nimic mai fals! Predoiu a ratat prima ocazie de poarta in minutul 9, iar Cioran l-a imitat trei minute mai tirziu. Toata lumea a crezut ca e un simplu foc de paie, dar s-a inselat. Costin a scapat singur spre poarta adversa, in minutul 16, dar a sutat pe linga. Acelasi Costin a preferat sa centreze, in locul unui sut, in minutul 31, dintr-o pozitie favorabila. Pina la pauza, vasluienii au tras un sut de la 30 metri, mult pe linga, iar Predoiu si Cioran, din lovituri libere, l-au pus la grea incercare pe portarul Puia. Dupa prima repriza era destul de clar ca FC II Vaslui nu are decit jucatori cu aere de vedeta, iar pancenii sint o echipa disciplinata care este condusa de un antrenor care a stiut sa-si faca treaba un an intreg. Mai mult, pentru a-si dovedi superioritatea in aere de vedetism, vasluienii au stat pe teren la pauza, considerind ca, oricum, nu pot pierde meciul. La zece minute dupa reluare, Chivu s-a distrat cu fundasii vasluieni, a centrat in fata portii, iar Predoiu a pus latul. Tot stadionul a vazut mingea in poarta, numai ca aceasta a lovit bara. Singura ocazie de poarta a vasluienilor a venit in minutul 60, cind dupa o neintelegere in defensiva pancenilor, Axinte a trimis spre poarta goala, dar Rodinel Stan a indepartat pericolul, cu capul. Predoiu a sutat in plasa laterala, in minutul 68, dupa o combinatie cu Dutu, care a paralizat defensiva adversa. Cu un sfert de ora inainte de final a venit faza meciului. Predoiu a ramas singur cu Puia, l-a driblat, iar in momentul cind se pregatea sa trimita in plasa a fost faultat de Pirv. Fundasul vasluienilor a fost eliminat, iar Cioran a transformat penalty-ul care a dus Panciu in Liga a treia. Pina la final, pancenii nu au avut aproape nici o emotie, vasluienii nereusind sa se apropie de poarta lui Ionel. Mai mult, Costin si Predoiu au ratat doua ocazii monumentale, luindu-l la tinta pe Puia, din sase metri. Fluierul final al arbitrului Abrudan a aruncat in aer banca tehnica a echipei FC Panciu, dar si cei aproape o mie de vrinceni care au stat cu inima strinsa inca de cind au aflat ca adversara va avea in teren jucatori de Liga intii.


"Vinovati" si vinovati


Meritul acestei promovari apartine in primul rind jucatorilor si antrenorului Ionica Serea, care a reusit sa formeze in mai putin de un an o echipa competitiva. Serea a fost felicitat la sfirsitul partidei de la Bacau de catre finantatorul Adrian Porumboiu, care a recunoscut superioritatea pancenilor. Primarul Petre si presedintele Florin Stoica au fost alaturi de echipa si pot fi considerati "vinovati" pentru aceasta promovare. Exista insa si citiva bagatori de seama, pe linga echipa. Unul dintre acestia a stricat fiesata de la finalul partidei, si nu a gasit altceva mai bun de facut decit sa reproseze reporterilor ca nu au scris pe placul sau si sa atace echipa fanion, CSM Focsani, culmea, formatie de la care provin marea majoritate a fotbalistilor de la FC Panciu. (Dan CHIRIAC)


CASETA


FC Panciu - FC II Vaslui 1 - 0 (0 - 0)

Stadion: "Aerostar" - Bacau. Spectatori: 1.500

A marcat: Cioran 74 - penalty

Cartonase galbene: Cioran 43, Cl. Mihai 90^4, respectiv Buhaescu 13, Axinte 67, Itica 82.

Cartonas rosu: Pirv 73

Arbitri: Horea Abrudan - Bacau, Catalin Savu - Galati, Aurel Florescu - Bucuresti.

Rezerva: Marian Carp - Galati.

Obsevrator federal: George Ionescu - Bucuresti.

FC Panciu: Ionel - Stanciu, Mocanu, R. Stan, Cl. Mihai - Cioran, Ungureanu (75 I. Radu), Dutu (90^3 Bira), Chivu - Costin, Predoiu.

Antrenor: Ionica Serea

FC II Vaslui: Puia - Grigore (25 Itica), Ivan, Pirv, Condurache (80 Botez) - Balace, Pavel (5 Balan), Bolboceanu, B. Panait - Neagu, Buhaescu.

Antrenor: Costinel Botez



Au luat bronzul


u rugbystii au pierdut la Bucuresti, clasindu-se astfel pe locul trei in competitia finala


Echipa de rugby U 16 de la Liceul cu Program Sportiv Focsani a reusit sa obtina medalia de bronz, dupa ce s-a clasat pe locul trei la turneul final. Focsanenii au jucat simbata dimineata partida decisiva pentru titlul national cu Liceul Aurel Vlaciu Bucuresti. Din pacate, focsanenii au pierdut cu 10-0 si au picat pe pozitia a treia a ierarhiei finale. Pe locul secund s-a clasat CSS Birlad care a invins cu 3 - 0 pe Metrorex. "Este o performanta remarcabila pentru aceasta generatie. Sint niste baieti deosebiti care au luptat si au adus aceasta medalie pentru Focsani. Le multumesc lor, dar si profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv, care i-au inteles si le-au permis sa ia parte la acest campionat. La anul asteptam o alta generatie foarte buna la aceasta categorie de virsta", a spus Viorel Ion. Acesta a plecat imediat dupa partidele de la Bucuresti la Constanta, acolo unde echipa U 19 urma sa joace ieri partida din cadrul semifinalelor Superligii. Din pacate nici echipa U 19 nu a reusit un meci prea bun la Constanta, pierzind in fata celor de la Cleopatra Mamaia. Focsanenii au facut o prima repriza mai slaba si au fost condusi cu 25 - 7. Actul secund a apartinut elevilor lui Ion Viorel, care au reusit sa reduca din diferenta, dar la final, Cleopatra a invins cu 36 - 19. "Se putea mai bine, in conditiile in care si arbitrajul a fost foarte bun", ne-a spus Romeo Paun, antrenorul secund al focsanenilor. (Dan CHIRIAC)



Juniori U 16


Rezultate:


LPS Focsani - CSS Birlad 5 - 7

LAV Bucuresti - Metrorex 12 - 11

LPS Focsani - Metrorex 11-10

CSS Birlad - LAV Bucuresti 8 - 3

LPS Focsani - LAV Bucuresti 0 - 10

CSS Birlad - Metrorex 3 - 0


Clasament final


1. LAV 12p

2. CSS Birlad 9p

3. LPS Focsani 5p

4. Metrorex 3p


Juniori U 19:


Cleopatra Mamaia - LPS Focsani 36 - 19



Olimp Focsani a terminat pe locul 5


Echipa de baschet U 16 Olimp Focsani a terminat pe locul cinci turneul final al campionatului national. Focsanenii au inceput practic turneul final abia dupa faza grupelor. Vineri seara, LPS Focsani a pierdut si al treilea meci din faza grupelor, 66 - 71, cu CSS Brasov. Focsanenii au cistigat semifinala turneului 5-8, 92 - 90 cu BC Tg. Mures si au invins in finala pentru locurile 5-6 pe Mondo Bucuresti, scor 67 - 62. "Am reusit un turneul de exceptie, baietii s-au autodepasit si au reusit sa se claseze pe un loc mai bun decit credeam. Puteam spune ca am inceput mai tirziu turneul final, desi in grupe am facut meciuri foarte bune", ne-a spus profesorul Catalin Dondoi. (Dan CHIRIAC)


Succese impartite


Grupele de copii de la CSM Focsani au disputat simbata dimineata un triplu meci de verificare cu Scoala de Fotbal Braila. La Sala Polivalenta, grupa "˜98 de la CSM Focsani a trecut cu 7 - 5 de braileni, care si-au luat revansa in partida celor de la grupa "˜97, unde au invins cu 4 - 3. Pe stadionul "Milcovul", la grupele "˜93-"˜94, Scoala de fotbal Braila a trecut cu 7 - 5 de CSM Focsani, dupa un meci disputat pe durata a trei reprize a 30 de minute. Focsanenii au condus cu 3-0 si 4 - 1, dar au pierdut dupa ce antrenorii au decis sa testeze si rezervele in acest joc. Marti dimineata, cele trei grupe de la CSM Focsani vor pleca la Bucuresti pentru o intilnire asemanatoare cu juniorii de la Rapid. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.