Sport

Bune si rele la Directia pentru Sport si CS Unirea

Dan Chiriac
14 mar 2008 585 vizualizări
Directorul Petre Plopeanu a spus ca vizele medicale sint foarte scumpe u profesorii de educatie fizica au ridicat problema terenurilor de sport neasfaltate, care pot duce la accidentarea copiilor

Directia pentru Sport a Judetului Vrancea si-a prezentat ieri bilantul pe anul 2007. Acelasi lucru l-a facut si singurul club departamental din judet, CS Unirea Focsani. La sedinta au luat parte primarul Decebal Bacinschi, dar si Marian Palade, director in cadrul Agentiei Nationale pentru Sport. Petre Plopeanu, seful DTS Vrancea, a dat citire rezultatelor obtinute de institutia pe care o conduce in anul 2007, in timp ce contabilul DTS-ului a prezentat bilantul din care reiese ca nu exista datorii in acest moment. Petre Plopeanu a ridicat problema vizelor medicale, care costa exagerat, la fel ca si in anii precedenti. "Ginditi-va ca exista structuri sportive care fac si cite 2-3 vize medicale pe an si faceti un calcul sa vedeti de ce buget este nevoie. Foarte putine cluburi isi permit acest lucru", a spus Plopeanu. Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani, a prezentat la rindul sau rezultatele sportivilor de la acest club in anul 2007. "La campionatele nationale au fost propuse 26 de medalii, iar sportivii nostri au obtinut 52, dintre care 15 de aur, 15 de argint si 22 de bronz. De asemenea, s-au obtinut medalii la mondiale, europene si campionate balcanice. In 2007 s-au efectuat lucrari de reparatii la sala de judo si poligonul de tir si s-a achizitionat un microbuz si un autoturism pentru deplasarea sportivilor la competitii", a spus Petrea Vilcu. Vica Minca, inspectoarea de educatie fizica si sport, a multumit tuturor pentru buna colaborare avuta cu Inspectoratul Scolar in 2007, dar a solicitat sprijin pentru refacerea bazelor sportive in aer liber care arata destul de rau la ora actuala. Problema ridicata de Vica Minca a fost sutinuta si de profesorul Dumitru Bucur care a precizat ca terenurile de sport in aer liber sint pline de gropi si nu putine sint cazurile cind elevii se accidenteaza. Primarul Decebal Bacinschi a tinut sa spuna ca municipalitatea cheltuieste anual suma de 20 de miliarde de lei vechi pentru sport, aici intrind banii pentru clubul CSM 2007, Liceul cu Program Sportiv si proiectele de finantare pentru structurile private. La actiune au luat parte sefii mai multor structuri sportive din judet, printre care Gheorghe Catrinescu, directorul CSS Adjud, Marian Radulescu, directorul CSM 2007 Focsani, Stan Gheroghiu, presedintele AJF Vrancea, sau antrenoarea emerita Adriana Lescovar, directoarea CSS Gimnastica Focsani, dar si o serie de profesori de la CS Unirea Focsani sau LPS Focsani, printre care George Bucuroiu, Viorel Ion, Mihai Petrut sau Stanica Grosu. (Dan CHIRIAC)


CASETA


Opt Asociatii Judetene in Vrancea


Directorul DTS Vrancea, Petre Plopeanu, a apreciat ca fiind foarte buna colaborarea cu cele opt asociatii judetene care functioneaza in acest moment in Vrancea. Sporturile care au constituite asociatii judetene sint atletismul, baschetul, handbalul, rugbyul, sahul, judo, fotbal si sportul pentru toti. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.