Sport

Moldovenii au venit in probe

Dan Chiriac
8 feb 2008 623 vizualizări
La antrenamentul de ieri dimineata au ajuns doi "stranieri" din Republica Moldova u braileanul Costel Rosu a ajuns la rindul sau la Focsani

Cei doi jucatori din Republica Moldova care au asistat la amicalul de miercuri, de la IasI, au sosit in aceasi zi la Focsani. Ieri dimineata, Alexandru Adascalitei si Gheorghe Eremia, ambii de 21 de ani, s-au prezentat la antrenamentul de dimineata programat de tehnicianul Gheorghe Mihali. Acestia vor fi testati timp de o saptamina de catre antrenor, care va decide daca vor fi opriti sa joace in retur la CSM Focsani. Fotbalistii sint liberi de contract si au jucat ultima data la echipa FC Floreni, din Republica Moldova. Daca vor fi pastrati, numarul strainilor in lotul focsanenilor ar ajunge la trei, alaturi de francezul Kamel Bettiche. La antrenamentul de ieri a luat parte si jucatorul brailean Costel Rosu, care evolueaza pe posturile de mijlocas ofensiv sau atacant si s-a facut cunoscut ca fotbalist la formatia Petrolul Ianca.


Neagu ar putea ajunge la Focsani


Neagu, atacantul formatiei FC Vaslui, ar putea ajunge sub forma de imprumut la CSM Focsani. Fotbalistul, care a jucat si la FC Bacau, ar putea sa nu intre in planurile lui Dorinel Munteanu pentru returul campionatului. Neagu a facut cel mai bun meci al sau, in prima liga, in urma cu un an, cind a marcat unicul gol al partidei FC Vaslui - Steaua, scor 1 - 0, meci in care a fost eliminat francezul Thereau. O decize definitiva in cazul acestuia urmeaza a fi luata in zilele urmatoare. In schimb, mijlocasul Liviu Pavel, care in tur a jucat la CSM Focsani, s-a pregatit exemplar sub comanda lui Dorinel Munteanu sI, cel mai probabil, va juca in retur in prima liga. Colaborarea intre CSM Focsani si FC Vaslui s-ar putea concretiza si prin alte imprumuri de jucatori.


Doi juniori in primul 11


Amicalul de miercuri de la Iasi a scos in evidenta citeva probleme, care se pot insa rezolva pina la inceputul returului. Echipa se misca bine in teren, dar are probleme la creatie si finalizare, acolo unde lipseste inca omul care sa rupa ritmul. Concurenta pe posturi pare benfica, tehnicianul Mihali folosindu-i in aceste amicale pe toti jucatorii avuti la dispozitie. In poarta, duelul dintre Ivanciu si Petre, asistati de galateanul Balaur, daca acesta va fi pastrat, pare a fi benefic pentru echipa. In aparare, ramin micile probleme de pe benzile laterale, acolo unde se cauta inca un fundas stinga, post deificitar in acest moment. Irinel Ionescu, trecut intre timp in centru, Feraru si Sararu dau randament mai bun pe alte posturi. Pe dreapta, juniorul Liviu Dumitriu arata de la meci la meci ca are potential, secondat de aproape de Ionut Constantinescu. In centrul defensivei, Gurguitatu, Toader, Ionescu si Craciun se bat pentru doua locuri, ultimul fiind in acest moment cel mai in forma si dind cele mai putine rateuri. La mijloc, Bucataru si Iurisniti par a fi indispensabili echipei la recuperare si in faza defensiva. Ramine sa fie gasit cel care sa "lumineze putin jocul", un mijlocas ofenisv fiind necesar ca aerul. In fata, Bettiche si Riscu sint asteptati sa joace la fel ca la finalul turului, iar Balaur a dovedit inca o data ca poate fi oricind o solutie in atac. Miercuri, CSM Focsani a pierdut cu 3-0 in fata prim-divizionarei Politehnica Iasi, dupa un joc la discretia gazdelor. Jocul a fost dominat in mare parte de echipa ieseana, care pe linga cele trei goluri marcate a mai ratat un penalty si a mai trimis odata balonul in bara. Tehnicianul Gica Mihali a trimis in teren un prim 11 cu doi juniori, Balaur si Dumitriu, in timp ce gazdele, pe linga fostul atacant al echipei Steaua, Andrei Cristea, au avut in teren trei jucatori straini, din Slovenia, Serbia si Argentina. In aceste conditii, diferenta de scor a fost una normala, focsanenii jucind bine in cimp, dar ajungind de putine ori la poarta adversa. In rindul echipei noastre nu au evoluat fotbalistii Vali Toader si Iurisniti, care au ramas la Focsani, fiind invoiti. Acestia s-au antrenat insa normal, ieri dimineata, pe Milcovul 2, alaturi de colegi. CSM Focsani va juca urmatoarea partida amicala simbata, de la ora 11.00, la Focsani, cu Onyx Rm. Sarat. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.