Sport

Anastasia Vdovenco a caştigat Vrancea Trophy

Dan Chiriac
3 iul 2016 1228 vizualizări
Romancele Simion şi Talabă s-au impus în proba de dublu u finala de simplu a avut trei seturi cu desfăşurarea similară: o jucătoare a condus, alta a caştigat

Trofeul CJ Vrancea  şi al Municipiului Focşani s-a încheiat cu victoria Anastasiei Vdovenco! Vrancea Trophy, Trofeul CJ Vrancea  şi al Muncipiului Focşani s-a încheiat sâmbătă, 2 iulie, la Arenele George Bucuroiu din Complexul Sportiv Milcovul Sud cu victoria jucătoarei din Republica Moldova, Anastasia Vdovenco, învingatoare în finală în faţa Cristinei Ene. Scor: 7-5, 4-6, 6-1! După finală a urmat festivitatea de premiere a câştigătoarei turneului,  Anastasia Vdovenco, care a primit un cec în valoare de 1568 dolari SUA  şi 25 de puncte WTA  şi a finalistei, Cristina Ene, care a fost răsplătită cu un cec în valoare de 980 dolari SUA.Moldoveanca Anastasia Vdovenco este caştigătoarea primei ediţii feminine a turneului Vrancea Trophy. Sportiva de peste Prut s-a impus în finala turneului, după trei seturi, în faţa romancei Cristina Ene. Desfăşurarea partidei a fost una mai puţin obişnuită, seturile revenind de fiecare dată jucătoarelor care au fost conduse iniţial. În primul act, Ene s-a distanţat la 5-2 şi a avut 30-0 pe serviciul moldovencei. Aceasta a revenit însă încredibil şi a întors soarta setului, caştigand cu 7-5. Mai mult, Vdovenco s-a distanţat şi în actul secund la 4-0, lăsand puţine speranţe Cristinei Ene. După seria de nouă gameuri consecutive a Anastasiei, romanca a replicat însă cu şapte jocuri consecutive. Ene a caştigat setul doi cu 6-4 şi a condus cu 1-0 în decisiv. Numai că, pană la final, moldoveanca a obţinut din nou o serie impresionată de gameuri consecutive, impunandu-se în final cu 6-1. Cristina Ene a vorbit la final cu lacrimi în ochi, în condiţiile în care o accidentare nu o lasă de la începutul anului să joace la cel mai înalt nivel. În schimb, “romanca” de peste Prut a vorbit în limba engleză la finalul meciului, declarandu-se mulţumită de succesul obţinut şi apreciind replica primită din partea Cristinei Ene. Festivitatea de premiere a fost făcută de viceprimarul Marius Iorga, dar şi de vicele de la CJ, Dragoş Bîrlădeanu. Anastasia Vdovenco este din Repulica Moldova, are 22 de ani, ocupă locul 618 mondial, a fost favorita nr. 7 a Vrancea Trophy şi în 2015 a câştigat concursul de 10.000 de dolari de la Iaşi. Cristina Ene are 20 de ani, ocupă locul 484 mondial, a fost favorita nr. 2 a Vrancea Trophy şi a câştigat în 2014 concursul de 10.000 de dolari de la Bucureşti.

 

Romance, învingătoare la dublu

 

Romancele Talabă şi Simion au caştigat la dublu – poza dublu

Vineri, de la ora 18,00, pe Arenele George Bucuroiu din Complexul Milcovul Sud s-a jucat finala de dublu a Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea şi al Municipiului Focşani. A câştigat perechea Oana Georgeta Simion/Gabriela Talaba, învingătoare cu 5-7, 6-1, 10-6 în faţa dublului Daniela Ciobanu/Kassandra Davesne. Premierea de după finala de dublu a fost făcuta de viceprimarul Municipiului Focşani, Ionuţ Mersoiu, şi consilierul judeţean Dănuţ Cristian. Perechea câştigătoare primeşte un cec în valoare de 637 dolari SUA iar învinsa din finală, un cec de 343 dolari SUA. Tot vineri seara, cele două învingătoare de la dublu au jucat şi în meciul demonstrativ. Fraţii Voinea şi cele două jucătoare romance au oferit un frumos spectacol aplaudat de spectatorii prezenţi în tribune. Cea mai importantă competiţie sportivă a ultimilor zece ani din Vrancea, ”Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea şi al Municipiului Focşani”, a fost oferită de Consiliul Judeţean Vrancea, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Focşani, are ca sponsori firmele Artifex, Pandora, Premium Porc SRL, Deep Serv, Migami, transportator oficial firma Scorpion iar ca parteneri pe Corso Café, Prodcombilc, DJST Vrancea, Comcereal, Dili Beauty Shop, Tricotton Junior, Contliv, Modular Best, Pensiunea Monte Carlo, Hotel Unirea. (Dan CHIRIAC)

 

Rezultatele turneului:

Simplu:

Rezultate - optimi:

Julia Lara Estable (1) – Gabriela Talabă 6-7 (7), 2-6

Irina Fetecău (5) – Elena Bogdan 6-2, 6-0

Ilona Georgiana Ghionoaie – Daniela Ciobanu 6-3, 6-4

Harmony Tan (3) – Teodora Stângă 1-6, 1-6

Miriam Bianca Bulgaru – Andreea Amalia Roşca 4-6, 6-3, 6-1

Gabriela Nicole Tătăruş - Cristina Ene (2) 4-6, 6-3, 2-6

Tania Andrada Mare – Anastasia Vdovenco 3-6, 4-6

Elena-Teodora Cadar – Gabriela Duca 6-2, 6-1

În sferturi

Gabriela Talabă – Miriam Bianca Bulgaru 6-3, 6-3

Ilona-Georgiana Ghioroaie – Cristina Ene (2) 4-6, 0-6

Irina Fetecău (5) – Elena-Teodora Cadar    6-1, 6-1

Teodora Stîngă – Anastasia Vdovenco (7) 2-6, 2-6

Semifinale: 

Talabă - Vdovenco 4-6,4-6

Fetecău – Ene 6-4, 2-6, 2-6

Finala:

Ene – Vdovenco 5-7,6-4,1-6

 

 

Semifinalele de dublu:

Oana Georgeta Simion, Gabriela Talabă – Elena Teodora Cadar, Britt Guekens 6-2, 6-1

Daniela Ciobanu, Kassandra Davesne – Julieta Lara Estable, Daniela Farfan 6-4, 6-3

Finala:

Talabă/Simion – Ciobanu/Davesne 5-7, 6-1, 10-6


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.