Sport

Cei mai buni şahişti s-au întrecut la Cupa Greşu

Dan Chiriac
18 nov 2015 1014 vizualizări
Turneul A i-a revenit campionului mondial de amatori din 2012 u şahiştii vranceni au avut evoluţii bune

În perioada 12-15 noiembrie 2015 s-a desfăşurat ediţia a VI-a a concursului de şah „Cupa Greşu“. Organizatorul competiţiei a fost şi în acest an, ca şi în ceilalţi cinci ani anteriori, Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani. Director de turneu a fost Andrei Arghirescu, iar arbitru şef Vasile Dragomanu. S-a jucat în sistem elveţian, şah clasic, şapte runde. Au fost organizate două turnee. Turneul A, omologat la Federaţia Internaţională de Şah, a fost rezervat şahiştilor seniori şi juniori sub 2200 Elo. Turneul B, omologat la Federaţia Română de Şah, a fost rezervat juniorilor născuţi după 1 ianuarie 2003. La Turneul A au participat 49 de şahişti de la diferite cluburi din tară: Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani, A.C.S. Şah Club Vados Arad, C.S. Şah Alex Braşov, A.C.S. Napocensis Activ Cluj-Napoca, C.S. Şah Club Galaţi, Realitatea Huşi, Chindia Târgovişte, A.C.S. Pheonix Buzău, C.S.M. Focşani 2007, Cavalerul Sfântul Gheorghe, Şah Club Râmnicu Vâlcea, C.S. Universitatea Braşov, C.S. Olimp Şah Focşani, A.C.S. Regional de Şah Nord-Est Bacău, Dinamo Bucureşti, C.S.M. Craiova, Cimentul Bicaz, A.C.S. Elisabeta Polihroniade, dar şi din Republica Moldova. Pe primele locuri s-au clasat Lehel Vrencian (campion mondial de amatori în anul 2012) urmat de Cornel-Marius Ursan, Robert-Daniel Pişu, Lucian Jugaru, Aurelian Ciobanu, Daniel Cîrjan şi Robert Ionică. Dintre şahiştii vrânceni, cele mai bune rezultate au fost realizate de Aurelian Ciobanu de la Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani, Nicolae Dediu de la C.S. Olimp Şah Focşani (care a realizat o foarte plăcută surpriză prin clasarea peste mulţi jucători cu rating mai mare), Andrei Arghirescu, Fănel Şandru de la Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani şi Gheorghe Toader. S-au mai remarcat dintre vrânceni în ordinea punctajului realizat: Grigore Mălureanu, Sandu Gurguiatu, Gabriela-Liliana Sava (cunoscută iubitorilor de şah mai mult cu numele dinainte de căsătorie, Liliana Negruţ), Toader Gurguiatu, Marius Arghirescu, Valentin Negureanu, Viorel Balla şi Adrian Toma.

Şahist la şase ani

La Turneul B au participat 19 şahişti juniori de la C.S. Şah Club Galaţi, C.S.M. Ploieşti, C.S. Şah IOIOS Braşov, A.C.S. Pheonix Buzău şi C.S. Olimp Focşani. Pe primele cinci locuri s-au clasat: Andrei Marin, Răzvan-Gabriel Chivu, Alina Vorniceanu, Delia-Georgiana Tocu şi Luca-Nicolae Şerban. O remarcă deosebită trebuie făcută pentru vrânceanul Alex-Ştefan Zlata care deşi încă nu a împlinit şapte ani a reuşit să obţină 3,5 puncte şi îşi anunţă un viitor strălucit. “La multe dintre turneele interjudeţene desfăşurate în acest an el a avut curajul să participe la o categorie de vârstă superioară celei la care avea dreptul să joace. Consecvenţa, maturitatea şi seriozitatea cu care se pregăteşte ne dau motive să-l considerăm o speranţă a şahului vrâncean. Să-i felicităm pentru organizarea unui turneu de o astfel de amploare şi participare selectă pe Nicu Mazere, preşedintele Clubului Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani, pe doctorul Marius Arghirescu, preşedinte executiv, pe Florinel Horeanga precum şi pe membrii personalului Motelului Flora din Greşu, care, ca de fiecare dată, au constituit o excelentă gazdă. Şahiştii vrânceni sunt mândri că şi Vrancea a intrat în circuitul naţional al turneelor de şah prestigioase şi organizate cu autentic profesionalism”, spune Anton Soare, unul dintre organizatorii turneului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.