Sport

Echipele din Focşani se pregătesc pentru Braşov Junior’s Cup

Dan Chiriac
16 iul 2015 571 vizualizări
opiii selecţionaţi la Academia de Fotbal Social vor lua parte la întrecerea de la Braşov u câştigătorii vor fi premiaţi cu replici după trofeele Champions League, cele mai râvnite cupe din lume

Grupele de copii de la CSM Focşani şi Prosport Focşani vor participa în luna august la Braşov Junior’s Cup, cea mai importantă competiţie juvenilă din această vară. Echipele din Focşani au înscris echipe la mai multe categorii de vârstă. La startul ediţiei din acest an sunt aşteptate peste 200 de echipe din toată ţara, dar şi din ţări din Europa. Braşov Cup 2015 are loc în perioadele 13-16 august & 20-23 august. Cea de-a şaptea ediţie a turneului Braşov Cup va avea loc în luna august, în două perioade şi nu una cum a fost până acum. Astfel, între 13 şi 16 august se vor „duela” echipele la categoriile U8 – 2008, U9 – 2007, U10 – 2006, U11 – 2005, U12 – 2004 şi U13 – 2003 (ultima 11 jucători) toate partidele urmând a avea loc la Baza Sportivă Carpaţi şi pe stadionul Precizia din Săcele. O săptămână mai târziu, între 20 şi 23 august, se va desfăşura competiţia la categoriile U13 – 2003 (8^1 jucători), U14 – 2002, U15 – 2001 şi U16 – 1999/2000. Jocurile sunt programate pe stadioanele Carpaţi, Metrom şi Braşovia.

Au pierdut finala la mustaţă

Alături de echipe din România, la Braşov şi-au anunţat prezenţa formaţii din Polonia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Republica Moldova. Printre participante se va afla grupa 2004 de la CSM Focşani. În urmă cu două ediţii, grupa 2004 de la CSM Focşani şi-a confirmat încă o dată valoarea, reuşind să se claseze pe locul secund la turneul de fotbal Braşov Junior’s Cup. Focşănenii au fost la un pas să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar au pierdut dramatic finala jucată cu cei de la Benta Braşov. CSM Focşani a deschis scorul şi a condus cu 1-0 până aproape de final, când formaţia gazdă a reuşit să egaleze. La loviturile de departajare, focşănenii au ratat odată, suficient pentru ca braşovenii să ia titlul. Anul trecut, grupa 2007 de la Prosport Focşani a câştigat competiţia, fiind favorită şi acum pentru adjudecarea trofeului. Prosport va avea reprezentante la mai multe categorii de vârstă. La întreceri va lua parte şi selecţionata vrânceană formată din copiii ce au participat la proiectul Academia de Fotbal Social. Aceştia au fost invitaţi de organizatori pentru a participa la întrecerea de la Braşov.

Trofee ca la Liga Campionilor

Turneul Braşov Cup şi-a făcut un renume în fotbalul juvenil din România şi nu numai. Şi asta datorită competiţiei propriu-zise, care este mai puternică de la an la an, dar şi datorită premiilor oferite de către organizatori. Astfel, pe lângă premiile care constau în mingi şi echipament de la prestigioasa companie Joma Sport, micii fotbalişti se luptă şi pentru trofeele puse în joc. La fel ca şi până acum, organizatorii vor acorda şi în 2015 cupe ce sunt replici ale celebrului trofeu Champions League, cel mai dorit din fotbalul mondial. „Obiectivul nostru, al celor ce suntem responsabili de turneu în ultimii 6-7 ani, este să le oferim celor mici un cadru profesionist în care să poată avea adversari puternici, ce să-i ajute să se dezvolte frumos în viitoarea lor carieră de fotbalişti profesionişti. Astfel că fiecare aspect contează foarte mult. Pentru a-i motiva şi mai tare, am decis să le oferim şansa de a câştiga un trofeu ce este replică a celei mai râvnite cupe din lume, cea din Champions League, tocmai pentru a le da un moral foarte bun şi a le sădi în suflet acea dorinţă a a ajunge cât mai sus şi, cine ştie, poate într-o zi, să obţină şi adevăratul trofeu, ce se oferă pentru cea mai bună formaţie de club din lume”, spun organizatorii BJC. Printre echipele care s-au bucurat de mini-trofeele Champions League s-au numărat nume mari ale Europei ca Espanyol Barcelona, Celta Vigo sau Sporting Lisabona, dar şi echipe consacrate din ţară, ca Academia Hagi, Petrolul Ploieşti, Steaua, Dinamo. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.