Sport

Real mai tare decât Barcelona la Focşani !

Dan Chiriac
19 mai 2015 582 vizualizări
Fotbalişii din comunele Vrancei se întrec la Academia de Fotbal Social u faza finală va avea loc pe 13 iunie, în prezenţa oficialilor FRF u este un nou proiect pentru tinerii jucători, după Superliga Copiilor

Academia de Fotbal Social este un nou proiect iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea. Tinerii jucatori de fotbal din comunele judeţului se întrec în campionate locale, iar la final este desemnat Dream-Teamu-ul întrecerii. Până  acum, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea a organizat şase acţiuni de acest fel, în comunele Dumbrăveni,  Ţifeşti, Jariştea, Gugeşti, Suraia şi Cîrligele. Academia de Fotbal Social este o acţiune cuprinsă în programul Comisiei Grassroots din cadrul AJF Vrancea ce constă în promovarea şi atragerea copiilor către sport şi care urmăreste depistarea talentelor din zonele rurale care nu au în prezent posibilitatea practicării fotbalului în mod organizat, în cadrul unor cluburi sportive.
50 de copii în fiecare localitate
La fiecare acţiune participă câte 48 de copii, împărţiţi în câte opt echipe. Cele opt echipe alcătuite joacă simultan pe cele patru terenuri de joc montate de organizatori. Se alcătuiesc echipe formate din şase copii. Înaintea începerii partidelor, copiii participanţi se grupează pentru a asculta imnul naţional al României. Turneul se joacă în sistem campionat, câte 7 meciuri de 12 minute fiecare, cu o pauză activă, în care se organizează concursuri individuale.  La final se acordă trofee pentru golgeterul turneului şi cel mai bun copil la jocurile organizate individual. Competiţia este destinată copiilor născuţi în anul 2002.
Real, Barca, Steaua sau Dinamo
Cele opt echipe participante îşi iau diferite nume. Cele mai întâlnite sunt de departe Real, Barcelona, Steaua sau Dinamo. De multe ori acestea ies învingătoare. S-a întâmplat şi la Ţifeşti, unde Realul a fost peste Barcelona, chiar dacă la adevăratele formaţii catalanii au luat titlul în acest an. “Noi suntem Real Madrid şi am dovedit că aici, în Vrancea, suntem mai buni decât Barcelona”, spuneau copii la finalul întrecerii. La alte turnee, Steaua a bătut Dinamo, nelăsând “câinilor” nici măcar aici şansa să învingă marea rivală după mulţi ani.
După Superliga Copiilor, Academia de Fotbal Socială
Academia de Fotbal Social este un proiect al preşedintelui AJF Vrancea, Dan Dumitru, cel care doreşte ca fotbalul să se joace în toate mediile sociale. “Am avut anii trecuţi proiectul Superligii Copiilor, o iniţiativă ce s-a terminat foarte bine. Am adus mulţi copii la fotbal, lucru pe care-l încercăm şi prin derularea Academiei de Fotbal Social. După derularea fazei locale, în opt localităţi din judeţ, pe 13 iunie vor organiza trurneul final la care vor participa cei mai buni şase copii de la fiecare turneu local. Va fi un spectacol oferit copiilor. Am avut aproape 400 de copii care au participat la această academie, din care cei mai buni 48 vor lua parte la spectacolul organizat la Focşani”, ne-a spus Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. La turneul final sunt invitaţi să participe şi oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal, după ce la finala Superligii Copiilor au participat Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.