Sport

Victorie muncită pentru echipa de handbal

Dan Chiriac
7 dec 2014 505 vizualizări
CSM Focşani 2007- CS HC Buzău 22-19 (12-11), în Divizia A de handbal masculin

Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani a obţinut o victorie muncită în partida cu HC Buzău, la capătul unui meci echilibrat. Buzoienii au un lot mai valoros decât în trecutul campionat, dar nu pot emite pretenţii la un loc între primele 5-6 echipe ale primei serii a Campionatului Diviziei A. În încercarea de a câştiga la Focşani, buzoienii au vrut să compenseze lacunele pe care le au în jocul de handbal cu o duritate dusă la extrem şi permisă cu largheţe de arbitri. După ce, până la jumătatea primei reprize, focşănenii au jucat handbal de bună calitate şi conduceau cu 8-4, în minutele următoare s-au văzut dominaţi prin forţă fizică şi procedee specifice mai mult rugbyului. Aşa se face că au fost egalaţi la 9 şi au intrat la pauză cu un avans de un gol, întorcând cu şansă scorul de la 9-11. Prima repriză a mai avut parte de ceva handbal adevărat. Repriza a doua a fost de-a dreptul urâtă, elevii profesorului Viorel Ciubotaru intrând în jocul agresiv al adversarilor. Au fost foarte multe întreruperi, eliminări şi de o parte şi de alta, însă gazdele, cu un plus de valoare, au avut luciditatea să controleze cursul jocului şi să menţină o distanţă de siguranţă care să le permită să câştige indiferent de erorile arbitrilor şi duritatea din evoluţia buzoienilor. CSM Focşani 2007 a obţinut o victorie muncită, la care au contribuit într-o mare măsură portarii Cloşcă şi Rusu, cu unele intervenţii incredibile, dar şi toţi jucătorii de câmp pe care profesorul Ciubotaru i-a trimis în teren. Nu a jucat deloc Iulian Neaţă, incomplet refăcut după ce, în etapa trecută, a jucat, de asemenea, nerefăcut, împotriva Ploieştiului. Au evoluat formaţiile: CSM Focşani 2007: Cloşcă, Rusu, Ungureanu – Năstăsie – 3 goluri, Mocanu, Popa – 3, Neaţă, Smeu – 1, Tănase – 2, Sîsîeac – 1, Nelu – 5, Şăitan, Vasilache, Gramatic – 1, Rotaru – 6. CS HC Buzău: Manole, Vasilescu, Sîrbu, Păunescu, Tudorache, Stoichiţă, Drăgoi, Oprea, Mircescu, Carpiuc, Cîrstea, Burlacu, Muşat, Glodeanu. Sâmbătă, 20 decembrie, CSM Focşani va juca, tot în Sala Polivalentă, ultimul său meci din turul campionatului, în compania Politehnicii Iaşi, după ce runda viitoare vor avea etapă de pauză. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.