Sport

Daniel Gongu a făcut galeria naţionalei la Helsinki

Dan Chiriac
14 oct 2014 907 vizualizări
Cinci vrînceni au mers în Finlanda pentru asusţine naţionala Romaniei

Cinci  vranceni s-au numărat aseară printre cei care au compus galeria echipei naţionale a Romaniei la partida de la Helsinki. Chiar dacă dezamăgirea rezultatului de egaliate, 1-1, cu Ungaria, a fost foarte mare, cei cinci focşăneni au ales să meargă la Helsinki pentru a susţine naţionala. Daniel Gongu, şeful Direcţiei pentru Sport Vrancea, a fost printre cei care a ajuns în capitala Finalndei. Cei cinci focşăneni au aterizat la Helsinki, unde au avut ocazia să facă un tur al oraşului. Au ajuns şi în capitala Estoniei, Tallin, după un drum de o oră cu feribotul. În oraşul estonian se juca partida dintre naţionala ţării din nordul Europei şi cea a Angliei. Spectatorii finalandezi sunt foarte calmi în timpul meciurilor. Aceştia nu înjură echipa adversă, aşa cum se întamplă adesea în Romania, nu aruncă cu bulgări de zăpadă sau cu brichete în spectatorii sau jucătorii echipei adverse. Aceştia se limitează să-şi încurajeze favoriţii, iar ca forme de protest găsesc metode inedite, după cum ne-au spus excursioniştii. Delegaţia vranceană a rămas plăcut impresionată de excursie şi a spus că niciodată nu se va putea face comparaţie între stadioanele, forţele de ordine sau spectatorii din Finlanda cu cei din Romania. Iar incidentele grave provocate la partida din urmă cu cateva zile, între suporterii romani, cei maghiari şi forţele de ordine dovedesc acest lucru. E greu de crezut că în ţara fiordurilor, forţele de ordine pot bate cu sălbăticie suporterii veniţi la stadion, împreună cu copiii lor pentru a vedea meciul. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lars, acum 3481 zile, 17 ore, 55 minute, 31 secunde
tara fiordurilor este norvegia,nu finlanda!poate tara celor 1000 de lacuri!
soparla, acum 3481 zile, 20 ore, 14 minute, 26 secunde
nu mai scapam de acest individ ? MARIAN OPRISAN , de ce nu te ocupi de el la cate a zis individul de tine cand era PDL la putere .
goanga, acum 3482 zile, 2 ore, 21 minute, 28 secunde
Ce interesant! Ma întreb, cât interes are acest director pentru instituția pe care o conduce, care mâine va pierde o componentă importantă, aceea de turism școlar? Mâine toate taberele din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.