Sport

23 de alergători din opt ţări aleargă la cursa Păcii

Dan Chiriac
10 sep 2014 561 vizualizări
Membrii ştafetei au plecat în luna februarie din Lisabona şi au ajuns ieri la Focşani u aceştia au fostr primiţi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Cel-Mare

23 de alergători din opt ţări au ajuns marţi seara pe teritoriul judeţului Vrancea. Sportivii provin din opt ţări, Mexic, Croaţia, Rusia, Austria, Franţa, Germania, Bulgaria şi Romania. Acţiunea anuală a pornit din Lisabona pe 21 februarie şi se va termina la Belgrad, pe 7 octombrie. Cei 23 de alergători parcurg aproape întreaga Europă, în cadrul acţiunii denumite “Peace Run”. De altfel, participanţii au şi un imn, pe care-l cantă în fiecare dimineaţă, înainte de a pleca în cursă. Este o alergare în stil olimpic. Cei 23 de pariticpanţi aleargă în ştafetă, pe distanţe diferite, fiecare alergător parcurgand o anumită distanţă, apoi urmand o perioadă de odihnă. Marţi seara, participanţii au intrat pe teritoriul judeţului Vrancea, dinspre Tecuci spre Focşani, în jurul orei 19:00, la graniţa localităţilor Cosmeşti – Doaga. Atleţii  au  continuat alergarea pe ruta Tişiţa - Bizigheşti - Garoafa  - Focşani, pană la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi”. Sportivii au fost cazaţi la centrul DST Vrancea, din incinta unităţii de învăţămant.

Torţă predată vicepreşedintelui CJ Vrancea

Participanţii la ştafetă s-au întalnit ieri dimineaţă cu vicepreşdintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare, dar şi cu directorul DST Vrancea, Daniel Gongu. Conducătorul delegaţiei sportivilor a primit din partea oficialului vrancena un DVD cu imagini din judeţ. Acesta a vorbit despre cursa desfăşurată sub egida păcii şi a înmanat torţa olimpică lui Cel-Mare. La randul său, vicepreşedintele CJ a ţinut să-i felicite pe participanţi pentru această iniţiativă. „Este important că avem o cursă desfăşurată sub semnul păcii, mai ales în aceste momente, în care în mai multe colţuri ale lumii avem conflicte. Văd între dumneavoastră persoane de toate varstele, de la copii la oamenii cu părul alb. Este încă o dovadă că trebuie să fim uniţi, iar pacea să exite peste tot în lume”, a spus Ionel Cel-Mare. După întalnirea din Piaţa Unirii, grupul de alergători a ajuns la Clubul Sportiv Unirea Focşani din cartierul Sud, ulterior la la şcolile din Goleşti şi Dumbrăveni. Atleţii şi-au continuat după cele două popasuri traseul fără oprire până la limita dintre judeţele Vrancea şi Buzău, fiind aşteptaţi şi  preluaţi de echipajul de poliţie al judeţului Buzău. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.