Sport

Şahiştii vranceni se pregătesc de naţionale

Dan Chiriac
18 iul 2014 755 vizualizări
Lucrurile sunt incerte la Asociaţia Judeţeană de Şah u şahiştii vranceni s-au duelat şi la Trofeul “Litoralului”

Şahiştii vranceni se pregătesc pentru campionatele naţionale de şah. Întrecerile se vor desfăşura pe echipe şi vor fi rezervate copiiilor şi juniorilor. Întrecerile vor debuta la începutul săptămanii viitoare la Iaşi. Delegaţia vranceană va fi condusă de preşedintele secţiei de şah de la CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore, iar alături de jucători se va afla antrenorul Mihai Strîmbu. Totodată, în acest an au fost programate alegeri la Asociaţia Judeţeană de Şah. Actualul preşedinte, Dragoş Anton, nu a organizat însă scrutinul pentru alegeri, deşi mandatul său a expirat în luna februarie. Lumea şahului aşteaptă în continuare o reacţie din partea fostului preşedinte. Acesta ar putea avea contracandidaţi din randul celor de la CSM Focşani 2007 pentru preluarea funcţiei. În acest moment, clubul municipalităţii este afiliat Federaţiei Romane de Şah. Între AJŞ Vrancea şi CSM 2007 Focşani ar putea există legături stranse în perioada următoare, iar sportul minţii din Vrancea să obţină rezultate la fel de bune ca-n anii precedenţi. Şahul vrancean a reuşit un an de excepţie în 2013, cu titlurile naţionale. Andreea Toma, Elena Toma, Bianca Banciu, Cătălin Pătraşcu sau Cosmin Vasiliu sunt numele care pot confirma şi în acest an. Sub atenta pregătire a antrenorului Mihai Strîmbu, dar şi a managerului Aurelian Grigore, sportivii se pot gandi la rezultate naţionale de excepţie care să confirme valoarea şcolii vrancene. Titlurile naţionale obţinute în ultimii ani trebuie confirmate încă de la concursul de la Iaşi. Şahiştii vranceni au avut evoluţii spectaculoase şi în 2014. Sportivii de la CSM Focşani 2007 au avut o prestaţie bună la Campionatele naţionale individuale de juniori ale României care au avut loc la Călimăneşti în perioada 5-16 aprilie. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la blitz, 16 ani, de Matei-Ionuţ Acsinte, care a devenit vicecampion naţional. 

Şahiştii au jucat la Trofeul Litoralului

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au concurat la puternicul turneu internaţional „Trofeul Litoralului”, ediţia a 24-a, care s-a desfăşurat la Eforie Nord, în Sala Acapulco. Focşănenii au avut reprezentanţi în toate cele patru concursuri, evoluţia lor fiind la nivelul aşteptărilor preşedintelui secţiei de şah a CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore.
În turneul A – open Cătălin Lucian Pătraşcu şi-a reconfirmat valoarea şi puterea de a lupta cu adversari superiori ca rating, încheind concursul pe locul 20, cu 11 locuri peste poziţia de start – 31. Pătraşcu a acumulat 7 puncte din 11 posibile, cu 1,5 puncte mai puţine decât primul clasat şi la egalitate de puncte cu ocupantul locului. În acelaşi turneu, Matei Ionuţ Acsinte s-a clasat pe locul 27, cu 6,5 puncte iar Bianca Gabriela Banciu, cu 5,5 puncte, a încheiat întrecerea pe locul 59, din 96 de concurenţi. În turneul B, Cosmin Vasiliu a acumulat 6,5 puncte din 9 posibile şi a terminat pe locul 7, Dragoş Cosmin Ion, 5,5 puncte şi s-a clasat pe locul 19. Teodora Avădăni a încheiat întrecerea pe locul 27, cu 5 puncte, Alexandra Ioana Banciu, pe 29, cu 5 puncte, Aurelian Gabriel Cristea, pe locul 31, cu 4,5 puncte, iar Ana Maria Banciu, pe 33, tot cu 4,5 puncte. În turneul C, după 9 runde, Vlad Daniel Ivan a acumulat 5 puncte cu care s-a clasat pe locul 19 iar Maria Margareta Pruteanu, cu 3 puncte, pe locul 44. În turneul D, Cristian Eduard Simon, cu 5,5 puncte, a încheiat concursul pe locul 18, iar Mihnea Iustin Baciu, cu 5 puncte, pe locul 27. Şahiştii focşăneni au efectuat o scurtă perioadă de cantonament la munte, la Gălăciuc, pentru pregătirea naţionalelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.