Sport

Rugbiştii caută a treia medalie naţională într-un sezon

Dan Chiriac
28 mai 2014 525 vizualizări
Echipa sub 19 ani va juca sambătă semifinala campionatului, în deplasare cu Steaua

Echipa de rugby sub 19 ani de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Focşani a terminat sezonul regulat pe locul trei şi va juca sambătă semifinala campionatului naţional. Adversara focşănenilor va fi formaţia Steaua Bucureşti, cea care a condus clasamentul Superligii multe etape, dar a terminat în cele din urmă pe poziţia a doua. Secţia de rugby de la LPS Focşani condusă de profesorii Viorel Ion şi Romică Păun poate aduce a treia medalie naţională în acest an. Mai întai, echipa de rugby în şapte a devenit vicecampioană naţională după ce a pierdut finala campionatului naţional disputată cu LPS Constanţa, la Bîrlad. În urmă cu două săptămani, rugbiştii focşăneni au repetat performanţa de a termina pe a doua treaptă a podiumului naţional la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. Acum, este randul formaţiei sub 19 ani să obţină o victorie care să o ducă în finala campionatului. În ultimul meci al sezonului regulat, rugbiştii focşăneni i-au bătut pe bucureştenii de la RC Pantelimon, după o a doua repriză „extraordinară”, cum a caracterizat-o antrenorul Romeo Păun. În prima parte a meciului, fiecare echipă a reuşit câte un eseu urmat de transformare şi se părea că oaspeţii vor face, în continuare, unul dintre jocurile bune din retur. La pauză, însă, elevii profesorilor Ion şi Păun au înţeles indicaţiile tehnicienilor şi au reuşit să marcheze trei eseuri în actul secund, fără să mai primească vreun punct. Focşănenii au transformat cele trei eseuri, dar şi o lovitură de pedeapsă, astfel încat scorul final a fost 31-7, cu bonus ofensiv. Formaţia LPS Focşani: Savin, Băisan, Ailincăi, Năpârcă, Darie, Deliu (Ştefan Rusu), Tătăruş, Constantin, Cabalortă, Mania, Berbece, Nistor, Tatu, Răzvan Rusu, Doruş. Rezerve: Macovei, Tomozei, Stroe, Ciobotaru, Lechea. La acest scor, LPS Focşani a trecut peste CSS Bârlad şi a încheiat returul pe locul al treilea. Urmează, sâmbătă, pe terenul din Ghencea, semifinala cu ocupanta locului al doilea, Steaua Bucureşti. Apoi, finalele campionatului naţional de pe stadionul naţional “Arcul de Triumf”. Dacă vor juca finala pentru locurile 1-2 sau 3-4 se va stabili sambătă, în capitală, pe stadionul “Ghencea”. LPS Focşani poate să-şi ia revanşa după înfrangerile din sezonul regulat: 17-15 la Focşani după 15-0 la pauză, pentru gazde, şi 13-12 la Bucureşti. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.