Sport

Elevii se întrec la cros şi rugby

Dan Chiriac
2 mai 2014 638 vizualizări
Săptămana viitoare au loc trei competiţii importante pentru elevi: Crosul Tineretului, Crosul Europei şi faza de zonă la rugby mixt

Săptămana viitoare, în Focşani au loc mai multe competiţii sportive, dotate cu cupe şi premii, în care sunt angrenaţi elevi din şcollie şi liceele din oraş. Astfel, pe 7 mai, DJST Vrancea împreună cu ISJ Vrancea organizează Crosul Tineretului, competiţie dedicată “Zilei mondiale a Tineretului”. Competiţia a devenit o tradiţie în ultimii ani. DJST Vrancea şi ISJ Vrancea au decis ca în acest an, la Crosul “Europei” să se alerge pe categorii de varstă. “Împreună cu reprezentanţii DJST Vrancea, Daniel Gongu, Lucica Dulcescu şi Florin Chiper am decis să se treacă pe categorii de varstă: gimnaziu şi liceu, în aşa fel încat toţi elevii să aibă şanse egale de a concura. Nu este posibil ca un elev din clasa a 5-a să alerge cu un altul din clasele 9-12, ţinand cont că în alergarea de cros este vorba de rezistenţă fizică. De accea trebuie adaptată această alergare la posibilitatea elevului şi să ţină cont de particularităţiile de varstă şi de sex”, spune inspectorul Ionel Ambrosie. Pe 8 mai va avea loc la Sala Polivalentă etapa de zonă la “rugby mixt” – şcoli gimnaziale cu participarea echipelor reprezentative din Buzău, Galaţi, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Vrancea. Vrancea va fi reprezentată de Şcoala “Ioan Basgan”, pregătită de profesorul Eusebiu Bîznă. Competiţia se înscrie sub egida “ONSS” şi este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi ISJ Vrancea. Este o tradiţie a acestei şcoli să participe la fazele de zonă la rugby, profesorul Eusebiu Bîznă fiind un fost practicant al acestui sport. În aceste condiţii, echipa de la Şcoala “Ioan Basgan” are şanse să se califice la turneul final. Pe 9 mai, Consiliul Judeţean Vrancea organizează pentru elevi Crosul “Ziua Europei”, cu participarea elevilor din judeţ. “Din păcate acesta este organizat pe o singură categorie de varstă, participand toate clasele V-XII. Cred că pe viitor trebuie regandită această organizare”, consideră Ambrosie. Plecarea se va da pe 9 mai, orele 10.00, de la Mausoleul Eroilor din Sud. Cursa va avea 2.000 de metri. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.