Sport

Steaua vine la Focsani

Dan Chiriac
16 oct 2007 1299 vizualizări
Dupa 21 de ani, cea mai titrata echipa din Romania va disputa un amical la Focsani u in toamna anului 1986, la citeva luni dupa cistigarea Cupei Campionilor Europeni, Steaua pierdea cu 2 - 1 la Focsani u biletele pentru meciul CSM Focsani - Steaua, care va avea loc miine, de la orele 15.30, se pun in vinzare in ziua jocului u in aceasta toamna, CSM va juca si cu Rapid u stelistii s-au razgindit, dupa ce saptamina trecuta refuzasera oferta focsanenilor

Managerul general al Stelei, Adrian Ilie, a confirmat ieri faptul ca cea mai titrata echipa de fotbal din Romania, Steaua Bucuresti, va veni miercuri sa joace un amical la Focsani. Partida dintre CSM Focsani si Steaua Bucuresti va avea loc miercuri, de la orele 15.30, pe stadionul "Milcovul". "Venirea Stelei la Focsani ne-a fost confirmata de catre conducerea bucurestenilor. Dupa ce am adus Dinamo la Focsani, acum am reusit sa-i conving si pe cei de la Steaua sa joace la Focsani. Desi am plecat de la Focsani, am realizat ce am promis si ca un bonus pentrru suporterii focsaneni voi aduce si pe Rapid in aceasta toamna la Focsani. Iar pentru primavara viitoare am in plan sa aduc si o echipa de Liga Campionilor la Focsani", ne-a spus fostul presedinte executiv al CSM Focsani, Marius Bratu, in prezent antrenor cu portarii la Rapid. De fapt, Bratu a reusit prin acest meci sa-si indeplineasca mai repede decit a crezut visul: a adus deja la Focsani o echipa de Liga Campionilor, Steaua fiind in prezent singura echipa romanesca din cupele europene, evoluind in grupa G a Ligii Campionilor. Steaua va sosi in Focsani chiar in ziua meciului, iar membrii echipei urmeaza a lua masa la unul dintre restaurantele din oras. Dupa meci, stelistii se vor odihni doua ore, dupa care vor parasi Focsaniul. Steaua nu va sta mai mult in Vrancea pentru ca de joi vor demara pregatirile pentru meciul din Liga Campionilor de la Sevilla, care va avea loc martea viitoare.


Fara vedete


Steaua va veni la acest joc fara jucatorii selectionati la echipa nationala, care miine va disputa partida din cadrul preliminarilor Euro 2008 cu Luxemburg, in deplasare. Astfel, la Focsani vor ajunge portarii Cernea si Vitca, jucatorii de cimp Baciu, Emeghara, Badoi, Golanski, Neaga, Iacob, Rada, Nesu, Croitoru, Cristocea, Zaharia, Ninu, precum si alti jucatori de la echipa a doua. Primul unsprezece care va fi trimis, cel mai probabil, in teren de Massimo Pedrazzini este urmatorul: Cernea - Golanski, Baciu, Rada, Nesu - Badoi, Croitoru, Cristocea, Neaga - Iacob, Zaharia. Nu vor face deplasarea la Focsani selectionatii Ovidu Petre, Dica, Petre Marin, Zapata, Goian. Incerta este situatia lui Nicolita, care este suspendat pentru partida din Luxemburg si nu se stie daca va veni la Focsani.


Un meci asteptat de suporteri


Venirea Stelei la Focsani este unul dintre cele mai asteptate evenimente pentru microbistii focsaneni. Cunoscut ca fiind in mare proportie un oras "ros-albastru", Focsaniul viseaza de mult timp sa aduca pe "Milcovul" cea mai titrata echipa din tara. "Pentru mine e o bucurie, dar nu neaparat un vis, pentru ca noi am fost peste tot in tara sa vedem Steaua. Pentru focsaneni este insa un vis realizat, pentru ca ei nu au ocazia in fiecare zi sa vada Steaua pe viu. Vom primi asa cum se cuvine singura echipa din tara care reprezinta Romania si in cupele europene. Celelalte, Rapid si Dinamo, se uita la televizor si asta ne bucura cel mai mult. Steaua trebuie sa stie ca in Focsani marea majoritate a microbistilor au inima ros-albastra", ne-a spus Marian, unul dintre liderii fractiunii steliste Ultra Boys Focsani. Parte componenta a galeriei steliste, brigada focsaneana s-a constituit in urma cu zece ani, la initiativa mai multor tineri care erau in acel moment liderii galeriei echipei Unirea Focsani. De atunci, focsanenii au lipsit la putine partide jucate de stelisti in cupele europene sau in zona Moldovei. Deplasarile la Bacau, Galati, Piatra Neamt, Suceava sau Buzau au fost facute ori de cite ori Steaua juca acolo. Nu au lipsit insa si deplasari mai lungi cum ar fi la Pitesti sau Brasov. In Bucuresti, Ultra Boys Focsani a fost prezenta la toate partidele importante disputate de Steaua in Cupa UEFA sau Liga Campionilor. Focsanenii nu au tinut cont niciodata de timpul de afara sau de distanta si au fost alaturi de echipa favorita la cistigarea multor titluri nationale sau la calificarile istorice cu Valencia, Bastia, Lens, Heerenven, Betis Sevilla, Rapid, Standard Liege sau Zaglebin Lubin, precum si la meciurile din Liga Campionilor cu Juventus, Borussia Dortmond, Benfica, Glasgow Rangers, Atletico Madrid, Real Madrid, Lyon, Dinamo Kiev sau Arsenal. De altfel, din ce se cunoaste in Focsani microbistii sint impartiti dupa cum urmeaza: Steaua - 65%, Dinamo - 25 %, Rapid - 5%, U. Craiova sau alte echipe - 5 %. Dupa fiecare victorie a Stelei in cupele europene sau dupa cistigarea unui trofeu intern, Focsaniul ia practic foc, bulevardul Unirii si Piata Unirii find invadate de suporterii rosi-albastri.


De doua ori in Vrancea


Steaua a mai jucat de doua ori in Vrancea, dar nu a reusit sa cistige niciodata. Asta daca luam in considerare si faptul ca meciul disputat in compania echipei Vrancart Adjud s-a incheiat cu rezultatul de 0 - 0 dupa 120 de minute de joc. In toamna anului 1986, imediat dupa ce stelistii au cistigat Cupa Campionilor Europeni, Unirea Focsani invingea intr-o partida amicala, cu scorul de 2 - 1, pe campioana Europei din acel moment. Relu Popescu a marcat ambele goluri ale focsanenilor, in timp ce Balint a redus din handicap in repriza secunda. Din formatia Stelei au facut parte multe dintre vedete, printre care Balint, Balan, Lacatus, Barbulescu, Bumbescu, Stingaciu, Cireasa sau Majearu. Tribunele stadionului "Milcovul" s-au umplut atunci cu multe ore inainte de startul partidei. Spectatorii au venit inca de dimineata la stadion, desi jocul se disputa abia dupa-amiaza. Acestia au jucat table sau sah cit au asteptat in tribune pentru a o putea vedea pe campioana Europei din acel an. Steaua s-a reintors in Vrancea, in 1994, cind Vrancart Adjud a fost eliminata dupa executarea loviturilor de departajare de catre Steaua, desi la loteria penalty-urilor adjudenii au condus cu 2 - 0 dupa doua serii de executanti. In final, Steaua s-a impus cu 3-2, calificindu-se in faza urmatoare a Cupei Romaniei.


5 lei biletul


Conducerea formatiei CSM Focsani a anuntat ieri dupa-amiaza modalitatea prin care suporterii vor putea intra in posesia biletelor de intrare. Pretul acestora va fi de 5 lei. "Toti spectatorii vor putea achizitiona biletele in ziua jocului, de la portile din fata stadionului si de la pompieri. Abonamentele cumparate la inceputul campionatului sint valabile la acest meci. Pe la intrarea din spatele stadionului nu vor avea acces decit cei cu abonamente si invitatii la tribuna oficiala si zero, precum si delegatia stelista. In rest, nici un spectator nu va avea acces pe poarta din spate, de unde nu se vor putea achizitiona bilete", a precizat Dan Dumitru, presedintele Consiliului de Administratie al CSM Focsani. Decizia oficialilor focsaneni vine ca urmare a celor intimplate la partida cu Dinamo. Atunci, conducerea focsanenilor a vindut mai putine bilete decit numarul de spectatori prezenti in tribune. Banuiala conducatorilor a fost ca mai multe bilete au fost falsificate tinind cont ca ele au puse in vinzare cu citeva zile inainte de meci. (Dan CHIRIAC)


Fotbalul incearca sa reinvie la Adjud


u de la ultima participare in Divizia C, din 2003, echipa de fotbal din Adjud s-a zbatut sa supravetuiasca u FCM Adjud joaca acum in Liga a patra


FCM Adjud a revenit in aceasta editie de campionat in Liga a patra, dupa ce in sezonul trecut s-a retras dupa terminarea turului. Traditia fotbalistica in orasul de pe malul Trotusului este una foarte lunga si presarata cu numeroase succese. Cele mai importante sint, fara discutie, partidele disputate de adjudeni in saisprezecimile Cupei Romaniei, in compania formatiilor Steaua Bucuresti si CSM Resita. In urma cu 14 ani, stadionul "Vrancart", cum se numea pe atunci, a fost luat cu asalt de mii de iubitori ai fotbalului. Venea la Adjud cea mai titrata echipa din Romania, campioana Steaua Bucuresti. Adjudenii au rezistat eroic in fata bucurestenilor, 0 - 0 dupa 120 de minute si au pierdut doar la executarea loviturilor de departajare, dupa ce au condus cu 2 - 0. Sase ani mai tirziu, adjudenii pierdeau in fata formatiei CSM Resita, in aceeasi faza a competitiei, cu 1 - 0. In anii 90, Vrancart Adjud a fost o abonata a Diviziei C, unde s-a clasat pe locuri meritorii, fiind chiar la un pas de a promova in "B". Ultima participare in "C" a venit pe vremea lui Vasile Tataru si a grecului Teodor Favatas, in 2003, echipa numindu-se atunci Prodeftiki Adjud. De atunci, fotbalul adjudean se zbate pe scena fotbalului judetean, echipa nefiind niciodata aproape de o promovare in Liga a treia. Plecarea unor oameni care au reprezentat fotbalul adjudean multi ani, precum Danut Anghel, dar nu numai, au facut ca la Adjud sa se joace doar meciuri din judet. Rusinea cea mai mare pentru fotbalul din Adjud a venit anul trecut, cind echipa s-a retras din Liga a patra. Desi primarul Constantin Armencea a jucat fotbal in tinerete, acesta va ramine in amintirea microbistilor ca fiind primarul pe vremea caruia Adjudul nu a avut aproape un an echipa de fotbal. Acum, un profesor de sport, Pamfil Borza, incearca sa revigoreze fotbalul de la Adjud. Startul editiei de campionat in Liga a patra a adus echipei de fotbal doua victorii, un egal si o infringere. (Dan CHIRIAC)


Cuza nu s-a trezit!


Elevii de la scolile generale din oras se intrec in campionatul municipal de fotbal ce are loc pe terenul sintetic de la pasarela de linga Centrul Medical "Medcenter". Ieri dimineata au avut loc primele partide, incheiate cu urmatoarele rezultate: Scoala 3 - Scoala nr. 1 (4 - 0), CN Unirea - CN Cuza 3 - 0 (neprezentare), Scoala 5 - Scoala nr 2 (7 - 6) si Scoala nr. 9 - Scoala nr. 10 (3 - 0). Din pacate, echipa colegiului Cuza nu s-a prezentat la teren, ceea ce a atras dezaprobarea celorlalte echipe, care au considerat ca formatia de la Cuza nu a reusit sa se "trezeasca" pina la ora de disputare a partidei. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.