Sport

Elena Toma a cistigat Cupa Vransah

Dan Chiriac
26 sep 2007 565 vizualizări
Asociatia Judeteana de Sah si Revista Vransah, cu sprijinul Directiei Jdetene pentru Sport au organizat prima editie a Cupei Vransah.

Asociatia Judeteana de Sah a organizat o competitie timp de trei zile, la Sala Polivalenta

Competitia s-a desfasurat timp de trei zile la Sala Polivalenta din Focsani si a reprezentat prima etapa a circuitului Rampa Vransah, rezervat sahistilor legitimati fara categorie si celor care poseda categoria a III-a si categoria a II-a. Circuitul va cuprinde anual mai multe etape si o finala in a doua jumatate a lunii decembrie cind se vor intilni primi clasati in clasamentul realizat prin insumarea punctelor obtinute in etapele desfasurate pe parcursului anului respectiv. Scopul desfasurarii circuitului este atragerea in miscarea sahista a tot mai multi pasionati de sah, creearea conditiilor de obtinere a unei categorii sahiste sau de promovare intr-una superioara, punerea la dispozitia celor care doresc sa se consacre sahului a unei noi modalitati de pregatire, diversificarea actualului cadru organizatoric al activitatii competitionale sahiste care sa dea posibilitatea afirmarii si sahistilor neconsacrati. Initiatorii si organizatorii circuitului sint Mihai Strmbu, Anton Soare, Teodor Iliescu si Dan Toma.


Aproape punctaj maxim


La editia din acest an a Cupei Vransah s-au inscris 11 sportivi de la CSM Speranta Focsani si unul de la Olimp Sah Focsani, care s-au confruntat pe parcursul a 11 runde. Competitia a fost cistigata de Elena Toma, cu zece puncte din 11 posibile. Sportiva este antrenata de Mihai Strimbu. Aceasta a cistigat marea majoritatea a turneelor disputate in acest an, restul terminindu-le pe locul secund. In clasamentul final al Cupei Vransah pe urmatoarele locuri s-au clasat Alexandru Nica si Toader Gheorghita, amindoi cu cite opt puncte. Prima jumatate a clasamentului a fost completata de Cezar Chiriac, cu 7,5 puncte, Dan Groza, cu 6,5 puncte si Gabriela Banciu, cu 5,5 puncte. O alta componenta a lotului national, Andrea Simona Toma, de 10 ani, a obtinut in acest turneu 4 puncte. La finalul competitiei au mai fost oferite patru medalii, peste 20 de reviste Vransah, iar cei patru juniori mici au primit diferite cadouri. Asistenta tehnica a fost asigurata de Mihai Strimbu. Arbitrul competitiei a fost Dan Toma. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.