Sport

Azi se striga Nu violentei pe Stadionul Milcovul

Iulia Crețu
29 aug 2007 605 vizualizări
Jandarmii atentioneaza fanii sportului rege si nu numai ca actele lor de violenta nu fac cinste echipei favorite si le poate aduce amenzi si trimiteri in judecata

Focsanenii sint asteptati astazi, incepind cu orele 17.30, pe stadionul de fotbal Milcovul pentru a sustine echipa locala, CSM Focsani, in confruntarea cu Delta Tulcea, meci contind pentru Cupa Romaniei. Pentru a se evita neplaceri legate de excesul de zel aratat de sustinatori in galerii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean va asigura masurile de ordine publica cu un efectiv de 50 de jandarmi. Organele de ordine spera sa aplice fara incidente sloganul "Sa spunem «NU» violentei in sport". "Prevenirea si combaterea violentei in sport constituie o prioritate a tuturor institutiilor statului cu atributii in acest sens, pentru stoparea producerii in apropierea si in locurile de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive a unor asemenea fapte", se arata intr-un comunicat de presa semnat de lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei. In ultimul timp stadionul a devenit scena de bataie pentru gastile de cartier si rivalii sportivi, aducind o imagine trista competitiei adevarate. Jandarmii ii atentioneaza pe cei care vor sa vina sa vada un meci de fotbal ca regulile la intrarea pe stadion sint foarte stricte. Spectatorii nu au voie pe timpul unei competitii sportive sa introduca pe stadioane bauturi alcoolice, artificii, faclii, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante sau orice alt tip de obiect care poate fi folosit in actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenta. De asemenea, este interzis accesul cu pancarte, banere sau steaguri cu mesaje degradante, xenofobe, rasiste, care fac discriminari de orice fel si instiga la violenta. Adevaratii suporteri nu au voie sa arunce cu obiecte in teren sau in directia sustinatorilor echipei adverse, sa escaladeze gardul ce delimiteaza spatiul de joc sau sa distruga mobilierul de pe stadion. Cei care isi strica renumele de suporter incalcind aceste reguli, risca, pe linga dispretul echipei pe care o iubesc, si sanctiuni contraventionale cuprinse intre 200 si 6.000 lei. "In situatia in care o persoana fizica este sanctionata contraventional de doua ori in decursul unui an, agentul constatator propune instantei de judecata aplicarea interzicerii accesului acestei persoane la unele competitii sportive, ca sanctiune complementara. Nerespectarea hotaririi instantei de judecata prin care s-a dispus aplicarea sanctiunii contraventionale complementare de interzicere a accesului la unele competitii si jocuri sportive constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 7.500 lei", a adaugat lt. Sorin Hunea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.