Social

Tinerii de la Protecția Copilului au mers în vacanță în Anglia

Dana Lepădatu
24 aug 2017 2355 vizualizări

În acest an, vacanţa de vară a însemnat pentru mai mulţi copii, beneficiari ai unei măsuri de protecţie în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, un nou prilej de a vizita Anglia. DGASPC Vrancea derulează un protocol de colaborare cu  Fundaţia Moreton, fundaţie înființată cu scopul de a oferi copiilor posibilitatea de a-şi petrece vacanţele în Anglia, de a socializa cu membii comunităţii, dobândind astfel cunoştinte şi experienţe noi. Astfel, în acest an, 11 copii cu vârste între 10 si 17 ani, însoțiți de un reprezentant al Serviciului Management de Caz Pentru Protecție de Tip Rezidențial, au vizitat Anglia, în perioada 23 iulie- 5 august. Programul pentru perioada vacanţei include excursii educative la Londra şi împrejurimi, excursii la mare, vizite la Zoo, seri la teatrul de păpuși și alte activități distractive. În fiecare an, organizația caritabilă colaborează cu specialiştii din cadrul DGASPC Vrancea pentru a identifica copiii care ar putea beneficia de vacanţa în Anglia și de a fi parte a unei familii, acest proiect fiind destinat copiilor cu rezultate şcolare bune, cu implicare în activităţile organizate în cadrul DGASPC și o bună conduită socială. „Transportul şi toate activitățile organizate pentru copii, pe durata șederii, sunt finanțate de organizația caritabilă. De asemenea, familiile țin o strânsă legătură cu copilul găzduit, pe tot parcursul anului. Întregul proces se desfasoară sub stricta supraveghere a reprezentanţilor DGASPC Vrancea care au rolul de a intermedia comunicarea dintre copii şi familii pe toată durata şederii acestora şi de a asigura reprezentarea intereselor şi drepturilor minorilor în perioada deplăsarii dar și a reprezentanţilor fundaţiei, cărora le revine rolul de a selecta şi evalua familiile participante”, spune Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea. Prin acest protocol sunt vizate o serie de obiective comune care să aducă beneficii copiilor din sistemul social, având în prim plan nevoia de cunoastere, stabilitate şi posibilitatea  dezvoltării  relaţiilor de prietenie și ataşament. (Dana LEPĂDATU)

               


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.