Social

Aglomeraţie în spital! Noul program de vizită încurcă activitatea medicală

Raluca Manolache
17 ian 2013 2441 vizualizări
Noul program de vizită se suprapune orelor de contravizită, tratament şi masa bolnavilor u se doreşte înfiinţarea unor camere de vizită pe fiecare secţie din unitate

Aglomeraţie în spital după modificarea programului de vizită. Noul program de vizită al pacienţilor internaţi în spital, stabilit de Ministerul Sănătăţii, dă peste cap activitatea cadrelor medicale. Această situaţie a fost luată în discuţie ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, unde medicii şefi de secţie s-au întalnit cu managerul unităţii, Constantin Mandrilă, pentru a discuta despre noile reglementări cu privire la orele de vizită. S-a constatat astfel că noul program de vizită şi orele de contravizită, tratament şi masa bolnavilor se suprapun. În aceste condiţii, în fiecare secţie a spitalului se vor căuta spaţii pentru a se înfiinţa camere de vizită astfel încat cadrele medicale să nu mai fie nevoite să se strecoare printre aparţinători pentru a se ocupa de bolnavii internaţi. Se ia în discuţie şi varianta ca la intrarea pe secţii să se monteze aparate care permit accesul doar prin folosirea unei cartele. “Conducerea spitalului a organizat o întalnire cu medicii şefi de secţii pentru a discuta punerea în aplicare a ordinului Ministerului Sănătăţii privind programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. În urma discuţiilor s-a propus ca în fiecare secţie să se înfiinţeze o cameră în care pacienţii se pot întalni cu aparţinătorii. Astfel nu va mai fi afectată activitatea medicilor pe secţie”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului. În luna decembrie a fost reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în spitalele publice. Conform documentului, programul de vizită se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15.00 – 20.00, iar în week-end  între orele 10.00 – 20.00. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp. Odată cu modificarea programului, la Spitalul Judeţean din Focşani a fost eliminată şi taxa 5 lei care se percepea la intrarea în unitate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.