Social

VIDEO!!! Oamenii străzii dorm în pat cu fotomodele

Aurelian Ivan
15 dec 2012 5255 vizualizări
Un nou adăpost de noapte pentru oamenii străzii din Focşani a fost deschis în incinta unui punct termic. Crucea Roşie le-a oferit oamenilor străzii blonde şi brunete, desenate pe perne, bineînţeles

Un nou adăpost de noapte pentru oamenii străzii a fost amenajat în cantina unde Crucea Roşie Focşani pregăteşte mancarea pentru nevoiaşi. Aici au fost aduse paturi pentru a-i caza pe oamenii străzii în nopţile geroase din această iarnă. S-a ajuns la această situaţie întrucat adăpostul “Sfantul Nicolae cel Nou” din Focşani, primul deschis de Crucea Roşie, este deja supraaglomerat. Potrivit prefectului Cătălin Popescu, noul adăpost este amenajat temporar de primărie şi Filiala de Cruce Roşie în Punctul termic nr. 40, ce aparţine ENET SA, societatea de termoficare a Focşaniului. Spaţiul, care este bine încălzit, va fi folosit în cazul în care va creşte numărul celor care nu au un acoperiş deasupra capului în aceste zile, cu geruri năpraznice. “Aşa cum vedeţi, cu sprijinul Primăriei Focşani şi al Crucii Roşii am reuşit să dăm drumul la acest locaş, unde zicem noi că vom asigura necesarul de spaţiu în momentul în care ce avem pană în acest moment nu este suficient. În funcţie de persoanele care vor fi “culese” noaptea de Poliţia Comunitară, vor fi aduşi aici unde vor petrece perioada cand temperaturile sunt foarte jos”, a spus prefectul Popescu. “Din punctul meu de vedere, spaţiul  respectă toate normele de igienă şi confort. Pentru anul viitor, după cum ştiţi, noi am aprobat încă un punct termic pe care să îl transformăm în adăpost pentru oamenii străzii. Sper ca în cateva luni să fie rezolvată  aceasta situaţie”, a spus şi primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi.

 Perne cu fete blonde şi brunete

FOTO: Primarul Bacinschi şi prefectul Popescu, primii care au vizitat adăpostul cel nou pentru oamenii străzii

Spaţiul pentru oamenii străzii a fost amenajat cu de toate. Autorităţile le-au pregătit şi dulciuri oamenilor străzii, iar pentru un confort deplin, pernele au imprimate chipurile unor senzuale fotomodele pentru ca visele oamenilor străzii să fie ”de neuitat” în nopţile lungi de iarnă. Şi cum mai toţi cei care îşi duc viaţa pe străzi sunt bărbaţi, sigur vor aprecia gestul autorităţilor municipale. „Putem asigura cazarea  a 10-12 persoane sau cel mult 14 persoane, forţand nota şi punand saltele pe jos. Le oferim un spaţiu de cazare oamenilor care sunt fără adăpost în perioada asta de frig şi ger”, a spus Neculai Ionescu, preşedintele Crucii Roşii Vrancea, totodată primar al comunei Homocea. Anul viitor se aşteaptă să fie amenajat în cartieul Bahne, cu fonduri de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în parteneriat cu Consiliul Local Focşani, un nou spaţiu pentru oamenii străzii, tot în incinta unui punct termic. Datele neoficiale arată că în Focşani există în jur de 40-50 de persoane care nu au unde să locuiască, fiind găsite adesea în scările blocurilor sau în casele părăsite. Acestea sunt sfătuite să ceară ajutor în cazul în care nu au unde să se adăpostească, mai ales că în aceste nopţi este foarte frig. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu noul adăpost de noapte pentru oamenii străzii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
lesko, acum 4149 zile, 12 ore, 9 minute, 13 secunde
Cu banii luați de pe uleiul și făina din ajutoare vandute de Primărie pe la patiseriile lui consilierul OLÎIERU, în loc să le dea la necăjiți au făcut alte cheltuieli.,la fel ca Nelu citeste integral
ana, acum 4149 zile, 12 ore, 18 minute, 15 secunde
Ma intreb d-nul ziarist cum puteti face misto de un semenea subiect?De oameni ai nimanui care nu stiu niciodata daca vor ingheta de frig a doua zi, sau vor muri de foame.
bosket, acum 4150 zile, 2 ore, 1 minut, 15 secunde
dormiti singur in pat, sau o rugati pe doamna de la crucea rosie sa ramana si dumneaei?
bosket, acum 4150 zile, 2 ore, 3 minute, 36 secunde
traiti dom primar, ramaneti si dvs acolo o noapte cu noi, baietzii?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.